Compromís demana al Govern les dades reals sobre l’ocupació d’habitatges a Espanya, com demana JJpD

La coalició Compromís ha demanat al Senat al Govern les xifres que reclama l’Associació Jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JJpD) al Govern i CGPJ perquè es difonguen públicament les dades de l’ocupació d’habitatges en l’Estat espanyol “per a demostrar si la preocupació sobre l’ocupació de vivendes és real o forma part d’un negoci de les empreses d’alarmes amb important aparell mediàtic engreixat per publicitat d’aquestes mateixes empreses d’alarmes en els mitjans de comunicació”. Els propis jutges sostenen en TV que les lleis que tenim són suficients, desmentint als tertulians habituals i discurs imperant sobre aquesta qüestió.

Els jutges assenyalen que la nova tutela sumària de la possessió d’habitatges permet la recuperació de la possessió mitjançant les vies de la jurisdicció civil i incorpora mecanismes molt més àgils per a la recuperació del dret dels titulars (notificació del desallotjament cautelar dels ocupants fins i tot amb identitat desconeguda, terminis de 5 dies per a justificar la seua propietat i la utilització d’autos per a l’immediat lliurament de la possessió de l’habitatge al demandant, entre altres).

“Pensem que aquestes dades reals sobre l’ocupació d’habitatges que ha de tenir el Ministeri de Justícia, en l’INE o en el CGPG, han de ser facilitadues pel Govern a la ciutadania”, assenyala el portaveu de Compromís, Carles Mulet. “Volem saber”, explica “la dimensió de l’ocupació o si després de la sensació d’inseguretat que difonen mitjans i empreses no hi ha més que negoci i interessos polítics”, ha dit. Pel senador “el problema real es troba en els preus abusius, l’especulació, la desregulació de preus i la falta de vivienda pública”.

En la bateria de preguntes el senador reclama al Govern conèixer el nombre d’habitatges que hi ha a Espanya desglossats en primera i segona residència, el nombre d’habitatges que es consideren no ocupades per ningú fins i tot tenint legítim propietari, les violacions de vienda (ocupació d’habitatge habitat denunciats a les forces de seguretat o els Jutjats entre 2010 i 2022), les usurpacions (ocupació d’habitatge deshabitat han sigut denunciats), el nombre de procediments de l’article 441.1 bis de la LEC o tutela sumària de la possessió entre aquests anys i la seua resolució i el desglossament d’habitatges ocupats entre les quals són de particulars o grans propietaris a partir de 5 habitatges. Així mateix, demana conèixer el percentatge dels habitatges ocupats propietat de la SAREB i el nombre de minuts desglossat per mesos i anys entre el 2010 i 2022 emesos per la CRTVE parlant de l’ocupació.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: