Compromís defensarà en el Ple prioritzar el Corredor Mediterrani enfront de la proposta centralitzadora d’Algesires-Madrid

Fa exactament quatre anys va ser el PSOE qui va presentar al Senat una moció demanant prioritzar el corredor central -que finalment va ser retirada abans de votar-se- i en el pròxim Ple la portarà el PAR. Darrere d’aquesta proposta, totalment lícita i defensada de manera entusiasta pels interessos econòmics d’Algesires i Madrid, es troba en aquesta ocasió el senador aragonès del Grup Mixt, que defensa la connexió entre Europa i la Península per Saragossa com a alternativa a les vies actuals amb l’objectiu de reduir les emissions de CO₂.

La moció recull que el MITMA ha declarat com a projecte estratègic l’autopista ferroviària entre la Plataforma Logística de Saragossa i el Port d’Algesires, “la qual cosa permetrà que siga realitat en aquesta legislatura” per a “fer viable la primera autopista ferroviària d’Espanya”. Per a això apunten a la necessitat de “recuperar” el Projecte de Corredor 16 Saragossa-París per a mercaderies i en ample UIC, incorporant els vagons més moderns per a l’exportació “enfront de les inversions desorbitades en el Corredor Mediterrani”, resa la proposta.
Aquesta proposta ha sigut la defensada “pel lobby d’Algesires” i especialment municipis governats pel PP i ha sigut rebutjada per França. “No existeix cap justificació per a alterar les previsions d’un Corredor en construcció com el que connecta els ports del Mediterrani, per a afavorir dos interessos tan concrets, quan el Corredor Mediterrani, el dels ports i la costa porta anys de retards”, ha indicat el senador de Compromís, Carles Mulet.

Des de la coalició confien que “ni un sol senador valencià del PP ni del PSOE done bola a un projecte que pretén enfrontar territoris i posar pals a projectes que es troben en un moment crucial i tenen reptes per davant com trencar el nus Xàtiva-La Encina, fer arribar l’alta velocitat a Múrcia, els canvis de la via a ample internacional, acabar amb l’illa ferroviària d’Almeria, connectar aquesta ciutat amb Granada, Antequera, Màlaga i Algesires, la qual cosa connectaria aquest port amb Europa”.

Per a Compromís és “urgent” acabar amb les manques i punts crítics d’un corredor que beneficiaria a la zona mediterrània andalusa, murciana i valenciana, a la interconnexió dels seus ports i a l’economia i exportacions, també perquè el transport siga més sostenible. “Posteriorment la coalició no posaria objeccions a nous ramals si aquests són viables, sostenibles i els seus estudis rigorosos”, ha conclòs Mulet.

 

 

 

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: