Compromís critica la proposta del Govern a la crisi ceràmica i augura que tindrà un impacte considerable si no la corregeixen

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha assenyalat hui que augura “una crisi sense precedents” en el sector ceràmic i “que tindrà un impacte considerable” després de constatar l’immobilisme del Govern davant els problemes del sector. Mulet ha lamentat que tant el ministeri d’Economia i Empresa de NadiaCalviño com el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme de Reyes Maroto estiguen demostrant una ineficàcia evident. “Entenem l’enuig de la Patronal Ascer d’abandonar la taula de la ceràmica, perquè la proposta de Calviño i Indústria es limita a llançar pilotes fora, a invertir i desenvolupar empreses i no a salvar-les davant una necessitat com l’actual. No es compleix amb el propi sentit del decret, de salvar llocs de treball. Estem davant una emergencia grandíssima, que no pot quedar en mesures insuficients, sense terminis o a percebre a partir de 2024. Això no servirà per a res, ja que l’ocupació s’haurà destruït ja”, ha assenyalat.

Mulet ha recordat que la coalició ha estat damunt del problema, plantejant ajudes i prioritats. “Al març farà un any que pressionàvem, li traslladàvem les propostes del sector i li demanàvem en seu parlamentària mesures urgents per a salvar la ceràmica com incloure en les ajudes a les frites i esmalts i la seua proposta un any després és totalment decebedora”, ha denunciat. Segons ressalta Mulet, el ministeri garanteix ara mesures, però sense termini, “sense la urgència que reclamen els afectats i els que poden perdre el seu lloc de treball”. L’anunci d’incloure les frites el va fer Sánchez únicament després de tornar a ser interpel·lat en Pleno per Mulet, però ni va concretar aleshores dates, ni ara ho fa en la resposta escrita.

Compromís va traslladar al gener al Govern les conclusions de la mesa de seguiment ‘Salvem la ceràmica’, que va reclamar una atenció urgent. En la resposta rebuda aquesta mateixa setmana plantegen actuacions “que han decidit sense comptar amb els afectats, sense estar enfocades en els problemes i necessitats actuals, per la qual cosa augurem que, de seguir així, es donaran mobilitzacions perquè la gent se’n pot anar al carrer i perdre el seu lloc de treball per la insensibilitat d’aquest Govern que és incapaç de desenvolupar propostes urgents com mereix aquest sector en comptes d’ajudes per a 2024, quan es necessiten ja”. Mulet ha recordat com “no tenen la més mínima intenció de solucionar la crisi amb Algèria que ells mateixos han provocat. Dóna la sensació que no saben ni quin terreny estan trepitjant, són una decepció total”, ha afegit.

Silenci amb Algèria

El senador valencianista ha recordat que ens trobem “sense gas rus ni Algerià i amb una crisi internacional amb aquest estat nord-africà, que està venent el gas més barat a Itàlia, a conseqüència de l’última traïció de Sánchez i el PSOE als seus socis de govern, a la gent del Sàhara, al seu electorat, al seu programa electoral, promeses i a la legalitat i resolucions internacionals, que ens allunyen encara més del gas mentre rendeixen homenatge al sàtrapa de Mohamed VI, en comptes d’atendre les famílies i a la industria, que és per al que els vam investir”. Per a la coalició “davant un problema així, el Govern no pot seguir amb cara de pòquer, com si la responsabilitat de plantejar solucions no anara amb ells o la nostra indústria no meresquera la urgència que s’han donat en altres ocasions a l’hora de salvar autopistes o bancs”, ha conclòs.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: