Compromís Castelló demana al Consell i Diputació una major implicació en les polítiques de despoblament

Cinquanta municipis de la província de Castelló estan en risc de despoblament. “Una xifra que Compromís veu urgent atallar amb polítiques que vagen destinades a donar solucions”, ha apuntat el portaveu valencianista, David Guardiola al presentar una proposta al ple de la Diputació en la que es busca que “l’administració provincial siga l’entitat que lidere la lluita contra el despoblament a Castelló amb polítiques que discriminen positivament els municipis i es comprometa a defensarlos”.

“La despoblació rural és un repte constant que afecta la viabilitat de les nostres comarques i la qualitat de vida dels seus habitants”, i “no entenem que el govern de la Generalitat Valenciana haja eliminat la Secretaria Autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra la Despoblació i també la Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament”. Per això, esta proposta és “més necessària que mai”, en la que es torne a crear una coordinació de polítiques contra el despoblament, com ho era la Secretària Autonòmica.

Guardiola ha insistit en la necessitat d’un interlocutor de primer nivell tant en Diputació com al Consell que “aborde el despoblament rural, que siga capaç de negociar i col·laborar amb el Govern d’Espanya, altres governs autonòmics i la Unió Europea”, ja que “ara existeix un buit en la presa de decisions i ha afeblit la posició valenciana en la lluita contra la despoblació”. És necessari complir les accions de la llei 5/2023, de 13 d’abril, de la Generalitat Valenciana, integral de mesures contra el despoblament i per l’equitat territorial valenciana.

El portaveu valencianista ha apuntat que “la despoblació rural no sols afecta l’economia i la demografia de les nostres comarques rurals, sinó que també posa en perill el nostre patrimoni cultural i mediambiental. És una amenaça que hem d’abordar urgentment amb determinació i visió a llarg termini”.

Finalment, Compromís demana que Diputació i Consell mantinguen les línies de treball amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i amb altres entitats, en la lluita contra el despoblament.

 

 

Inormació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d