Comencen les obres d’urbanització i adequació del Sector 11 Colet II de Benicarló

Informació i Foto: http://www.ajuntamentdebenicarlo.org

Les actuacions del Sector 11 Collet II inclouen el traçat de nous vials en tot el perímetre de l’empresa IFF. Paral·lelament, l’Ajuntament adequarà la plaça de l’Estació adaptant-la al seu context funcional i evitant els embussos de vehicles.

Aquesta setmana han començat les obres de la primera fase d’urbanització del Sector 11, un dels projectes més importants que es duran a terme durant la legislatura. Els treballs inclouen la construcció dels vials de circumval·lació de l’empresa IFF, la qual cosa permetrà obrir el carrer de la plaça de l’estació per tal d’evitar l’actual cul-de-sac que es forma. En aquest sentit, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha reconegut que «l’obra permetrà regular la situació urbanística d’algunes empreses de Benicarló, principalment d’IFF, a més d’ajudar a millorar la circulació d’aquesta zona, especialment en la plaça de l’Estació».

Com ha reconegut l’arquitecte municipal, Luis Pérez, «aquest és un sector que ja porta quasi 15 anys intentant desenvolupar-se però que per diferents qüestions de tipus urbanístic i jurídic no s’havia pogut dur a terme». «Ara, amb les obres ja en marxa, aconseguirem el gran avantatge de poder obrir el vial de la plaça de l’Estació», ha reconegut Pérez.

Les obres de la primera fase, que es preveu que estiguen finalitzades en un període de nou mesos, estan adjudicades a l’empresa Pavasal, i tenen un cost aproximat de dos milions d’euros.

En paral·lel a aquestes obres, l’Ajuntament està treballant en la licitació de les obres de remodelació de la plaça de l’Estació i els seus voltants, que preveu la construcció de dos nous pàrquings per substituir l’actual aparcament de davant de l’entrada de l’estació i que contribuiran a millorar l’accessibilitat, els espais per als vianants i la connexió amb els autobusos. Aquestes obres compten amb un pressupost de 179.987 euros, un 70% dels quals l’aportarà la Diputació de Castelló mitjançant el Pla Castelló 135, mentre que el 30 % restant correrà a càrrec de l’Ajuntament de Benicarló.

D’altra banda, està previst que en dos anys puguen començar les obres d’urbanització de la segona fase del Sector 11 Collet II, unes actuacions que ja afectarien a la zona més pròxima a l’antiga carretera N-340.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: