Comencen les obres d’adequació per a instal·lar els barracons de l’aulari provisional de l’IES Jaume I de Borriana

Dilluns van començar els treballs d’adequació de l’solar de l’antic IES Llombai, on s’instal·laran les aules prefabricades adaptades i adequades per reubicar, provisionalment, a l’professorat i als estudiants de l’IES Jaume I de Borriana i poder així començar l’enderroc de l’edifici i la construcció de el nou IES Jaume I.

Així ho ha confirmat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, qui al costat de el regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, ha assistit a l’inici dels treballs, on ha avançat que la previsió és habilitar al llarg d’aquest estiu les instal·lacions de els aularis i, d’aquesta manera, “que estigui tot a punt per fer el trasllat el més ràpidament possible, tot i que les previsions són que el trasllat a aquestes instal·lacions provisionals es realitzi a l’octubre perquè al novembre puguin iniciar-se els treballs d’enderroc de l’actual IES “.

Maria Josep Safont ha assegurat que el nou IES Jaume I de Borriana que es construirà a la mateixa parcel·la de 19.327 metres quadrats i les obres, segons ha indicat, seran licitades “en les pròximes setmanes”, compta amb un pressupost global que ascendeix a més de 13 milions d’euros, i serà un complex educatiu “completament nou, punter en matèria d’eficiència energètica i un dels més grans i cars de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que la construcció de el nou institut forma part d’el pla de construcció d’infraestructures educatives, Edificant, i està finançat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports. La redacció de el projecte ha estat realitzada per Santatecla Arquitectes SLP.

Amb la construcció de la futura infraestructura educativa, pressupostada en 13.513.523 euros, ha assegurat l’alcaldessa, “es renovaran les obsoletes instal·lacions de el primer institut que es va construir a la ciutat fa més de cinquanta anys, que pateixen d’un mal estat arquitectònic, per assolir-ne altres més eficients i còmodes “.

També han explicat que la previsió és que les obres de construcció de nou centre culminin l’últim trimestres del 2022, i el seu nou edifici “comptarà amb més aules i tallers, així, podran incorporar-se els cicles formatius de Fusteria i d’Artista Faller i Construcció d’ escenografies que actualment s’imparteixen fora de les instal·lacions de l’IES, a les dependències municipals de l’antic escorxador de al camí Xamussa “.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: