Comença el repartiment de més de 16.000 mascaretes FFP2 adquirides amb els fons recaptats per la Fundació ADDA i el Col·legi de Metges

La Fundació ADDA i el Col·legi de Metges d’Alacant (COMA) posen en marxa la campanya de distribució de l’material adquirit amb els fons recaptats gràcies a les accions solidàries organitzades conjuntament, que han permès comprar un total de 16.505 mascaretes FFP2.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assistit aquest matí a Col·legi de Metges, acompanyada de el director artístic de l’ADDA, Josep Vicent, per informar-se de com es va a dur a terme el procés de repartiment. Julia Parra ha agraït “el suport rebut per part de centenars d’alacantins, que han participat activament en aquesta iniciativa solidària i en el concert benèfic organitzat amb aquesta finalitat. És una gran satisfacció veure que avui es fa realitat un projecte en el qual s’han implicat tantes persones, institucions, empreses i organismes amb l’únic propòsit de contribuir a frenar la pandèmia i ajudar els que treballen amb aquest mateix objectiu “.

La presidenta de l’COMA, M. Isabel Moya, ha detallat durant la trobada que les mascaretes es distribuiran entre personal sanitari i serveis essencials de la província. “L’objectiu, en plena escalada de la COVID-19, és reforçar la protecció dels professionals que tenen cura de la ciutadania i segueixen a el front, atenent a la població i salvant vides”, ha explicat Moya, que ha estat acompanyat pel vicepresident de l’organisme, Hermann Schwarz. En concret, es repartiran entre residències que tinguin necessitat i els departaments i centres de Salut Pública de la província.

Les mascaretes adquirides són, segons les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, les més apropiades per als professionals amb contacte estret amb el pacient, en àrees COVID i no COVID, preparades per protegir tant a uns com a altres dels contagis.

Moya espera que aquesta donació “contribueixi a reforçar la protecció en aquelles àrees o serveis de la província que estiguin més necessitats; cal frenar la corba de contagis entre professionals de serveis essencials que segueixen, més de deu mesos després, a primera línia de la lluita contra la pandèmia “.

Per la seva banda, la diputada Julia Parra ha assegurat que “estem treballant per seguir col·laborant en la lluita contra la COVID-19 amb accions solidàries i donant suport als col·lectius més castigats per la crisi que ha generat aquesta pandèmia en tots els sectors, també en aquells relacionats amb la cultura, per als que s’han posat en marxa nous ajuts que esperem que contribueixin a frenar la recessió “.

La iniciativa per a l’adquisició de material de protecció forma part d’un acord rubricat entre la Fundació ADDA i el Col·legi de Metges d’Alacant el passat mes de maig destinat a recaptar fons i donar resposta a les necessitats de personal dels centres de salut, hospitals , centres socials i organismes de la província que estan en primera línia combatent la pandèmia.

El conveni contemplava la celebració del concert benèfic ‘La música curativa’ a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), que va tenir lloc el 18 de setembre, amb la col·laboració de l’orquestra ADDA · Simfònica i el seu director titular, Josep Vicent. A més, també s’ha dedicat a aquesta causa part dels beneficis obtinguts amb la venda del primer disc benèfic de ADDA · Simfònica, ‘Ànima. Essential Classics ‘, i els diners recaptats a través d’un compte bancari habilitat per dipositar donatius.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: