Comença el Festival de Teatre Clàssic L’Alcúdia-UA amb la setmana de Teatre de l’Ensenyament

5000 / 5000
Resultados de traducción
La Universitat d’Alacant inaugura el proper dimecres 14 de juliol el seu ja tradicional Festival de Teatre Clàssic L’Alcúdia-UA, després de la celebració en línia de l’any passat, motivada per la pandèmia. El Festival arriba a la seva novena edició organitzat per la UA i la Fundació Universitària L’Alcúdia de Recerca Arqueològica, amb el patrocini de l’Institut Valencià de Cultura, Diputació d’Alacant, Ajuntament d’Elx i Generalitat Valenciana, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. El programa d’enguany inclou 7 representacions de teatre a l’aire lliure: tres, de teatre en l’ensenyament-quatre, de teatre professional totes elles en el Jaciment Arqueològic de l’Alcúdia de el 14 a el 23 de juliol, quan es compleix el 25 Aniversari de la Fundació l’Alcúdia.

La jornada inaugural començarà el dimecres 14 de juliol a les 21:30 hores amb l’acte d’inauguració de l’Festival, a càrrec de Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, i Juan Mora, Vicerector d’Investigació, a què seguirà la representació de l’obra “Medea”, a les 22 hores, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA. Amb aquesta actuació s’obre la primera setmana de festival dedicada a el Teatre en l’Ensenyament (de l’14 a l’16 de juliol), amb tres representacions i amb un preu d’entrada de 5 euros. Dijous 15 de juliol, serà el torn de “Leonardo”, a càrrec de la companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (22 h) i finalitzarà la setmana, el divendres 16 de juliol, amb la representació de “Ifigènia a Áulide “, una proposta de La Nau Argo, Companyia Teatral de Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant (22 h).

La següent setmana, de l’20 a l’23 de juliol, serà el torn de la Setmana de Teatre Professional, amb quatre representacions a les 22 hores i amb un preu d’entrada de 12 euros: “Molt de sorroll per no res” (dimarts 20 de juliol. Teatre de l’Abast); “Cayo César” (Dimecres 21 de juliol. Atakama Creativitat Cultural); “Miles gloriosus” (Dijous 22 de juliol. Teatre de Paper Produccions S.L.); i “Burles d’amor de la senyora Barroc” (Divendres 23 de julio.Coribante Produccions)

Venda d’entrades, horaris i informació:

Venda d’entrades amb localitats pre-assignades (disponibles a partir de el 21 de juny 2021 i fins al moment abans de l’inici de cada activitat), només a través d’internet: veu.ua.es/entradas. Obertura de portes a les 20 hores. Representacions teatrals a les 22 h, excepte jornada inaugural el 14 de juliol, a les 21:30 hores. Mesures de seguretat COVID: El Jaciment l’Alcúdia només habilitarà 250 butaques (dobles per convivents i 20 individuals). Ús obligatori de màscara.

Més informació: Parc Arqueològic de l’Alcúdia, Partida Agave Baix, 03290, Elx (Alacant), 966 61 15 06 – fundacion.alcudia@ua.eshttp://www.laalcudia.ua.es

Actuacions de teatre en l’ensenyament

Dimecres 14 de juliol – 21.30 hores (Inauguració festival)

MEDEA, Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant

El grup clàssic de Teatre de la Universitat de HYPERLINK, dirigit per Xiomara Wanden-Berghe, ens presenta Medea, segons la versió d’Andrés Lima dels textos de Sèneca. L’obra ofereix una nova visió sobre una textualitat travessada per la foscor i el desemparament d’una dona que rebutja la compassió aliena i, sobretot, l’autocompassió. Una experiència que convida a submergir-se en l’univers d’un ésser humà que ha creuat el llindar de el dolor i la desesperança. En els premis de la V Festival Nacional de Teatre Universitari 2020 Medea va obtenir nominacions a millor muntatge, millor direcció, millor audiovisual, millor actriu de repartiment i millor actriu principal, i va resultar guardonada amb els premis a la millor actriu principal i actriu de repartiment, Samara campanya, com Medea, i Aitana García Sant Joan, com Corifea, respectivament. Més informació sobre HYPERLINK

En valencià – Entrada 5 € – Durada: 60 minuts

Dijous 15 de juliol – 22.00 hores

LEONARDO, Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH)

La Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, dirigida per Adam Rodríguez, presenta Leonardo, una adaptació dramàtica de Noces de sang, de Federico García Lorca. Leonardo “el dels Félix”, s’enfronta a un doble conflicte que pesa sobre la seva sinó de manera irreversible. El desamor i l’odi entre dues famílies que estan enfrontades per sempre per delictes de sang.

En català – Entrada 5 € – Durada: 80 minuts

Divendres 16 de juliol – 22.00 hores

Ifigenia en Áulide, La Nau Argo, Companyia Teatral de Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant

Ifigènia a Áulide és una tragèdia grega d’Eurípides que compta el sacrifici d’Ifigènia a mans del seu pare, el rei Agamèmnon. L’única finalitat de l’sacrifici és calmar la ira dels déus i tornar els vents a la platja de Áulide per salpar cap a Troia. Difícil decisió per a un governant i sorprenent actitud d’una princesa. La Nau Argo va estrenar Ifigènia a Áulide el 2015 i va ser àmpliament representada. El 2020 la companyia va voler donar-li un nou enfocament i ara constitueix el seu projecte central. La Nau Argo és un grup de teatre juvenil que va néixer el 2010 en el Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant, dirigits per Marién Navarro, Carlos Aragüez i Fernando Nicolau. La majoria de les seves produccions són de temàtica grecollatina. Han rebut guardons en diverses edicions de l’Certamen Talía de València, en el Concurs Nacional de Teatre Grecollatí, al Festival Provincial de Teatre Grecollatí d’Alacant, en els Premis Buero Coca-cola experience i al Certamen nacional amater Prima Festum.

Més informació sobre Ifigènia en Áulide

En català – Entrada 5 € – Durada: 70 minuts

Actuacions de teatre professional

Dimarts 20 de juliol – 22.00 hores – MOLT DE SOROLL PER NO RES, Teatre de l’Abast – 12 €

Dimecres 21 de juliol – 22.00 hores – CAYO CÉSAR, Atakama Creativitat Cultural – 12 €

Dijous 22 de juliol – 22.00 hores – Miles Gloriosus, Teatre de Paper Produccions S.L. – 12 €

Divendres 23 de juliol – 22.00 hores – BURLES D’AMOR DE DONYA BARROC, Coribante Produccions – 12 €

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: