Comença el curs de la diplomatura d’Especialista en Intervenció Familiar de Florida Universitària

Florida Universitària ha iniciat la segona edició de el curs del diploma d’Especialista en Intervenció Familiar. Aquesta titulació representa l’inici de la formació necessària per poder conformar-se en un terapeuta de família i parella, i forma part de l’currículum formatiu per obtenir el reconeixement com a terapeuta familiar (FEATF).

El programa complet consta de l’esmentat diploma, porta d’entrada per a l’especialització de l’Màster en Teràpia Familiar (de dos anys de durada), que facilita l’acreditació esmentada i la possible inclusió en el Registre Nacional de Psicoterapeutes. En la seva segona edició, a més de comptar amb les necessàries actualitzacions, cobra major importància per la situació provocada per la pandèmia i el confinament.

La demanda de teràpia s’ha disparat amb l’aparició de majors conflictes en les parelles (l’obligada convivència intensa) i especialment en els adolescents i joves, en uns casos per impedir la relació social habitual i en altres per dotar d’una excusa per estar, i romandre, reclosos o aïllats.
Des de llavors, ha sorgit una enorme demanda d’atenció psicològica que els serveis públics són incapaços d’atendre, el que està promovent un debat sobre la creació de nombroses places de psicòlegs i terapeutes, alhora que doten de casuística als centres privats.

Una altra novetat d’aquest curs és l’anhelada tornada a la pràctica normalitat, amb formació presencial i col·laborativa. El programa dota l’alumnat de les eines per entendre les dinàmiques relacionals que es produeixen en les famílies, els conflictes i les bases per començar a intervenir de manera reeixida.

“Dintre d’aquest procés resulta d’importància el maneig de les emocions de l’propi terapeuta, per comprendre també les dinàmiques emocionals en les famílies. Per a això, una de les nostres professionals, especialitzada en aquest tema, treballa amb el grup per ajudar-los a comprendre com la pròpia història familiar i relacional de l’alumne / a l’ha pogut condicionar a l’hora d’enfrontar-se als conflictes de les famílies ateses “, explica Javier Bou, director i docent de el curs.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: