Colomer ressalta que la revolució verda “serà tecnològica” i aposta per la transformació digital “a través dels valors”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la inauguració de la jornada sobre la ‘Digitalització de les destinacions turístiques’ en què els experts en intel·ligència turístiques aborden la importància de les eines tecnològiques per potenciar la competitivitat al sector.

La jornada sobre la ‘Digitalització de les destinacions turístiques’ està organitzada per Adestic, el clúster d’Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Turisme CV. A la inauguració, Colomer ha estat acompanyat pel president d’Adestic i CEO de Safety Global, Santiago Sanus, i el director de Campus ESIC València, Agustín Carrilero.

Francesc Colomer ha reiterat el compromís de Turisme per la intel·ligència turística, “que ens permet anticipar i canviar el paradigma de gestió del model del turisme” i ha apostat per impulsar la transformació digital “a través dels valors”.

En aquest sentit, Colomer ha volgut destacar a més que “el turista prendrà la decisió en funció de les dades, i no voldrà tenir remordiments en escollir el seu destí, voldrà que la seva experiència turística contribueixi a la sostenibilitat”. A més, ha remarcat que és molt important la prescripció que es fa des de lexperiència. “És més important la prescripció d´un turista anònim que valora l´experiència viscuda, que moltes altres accions promocionals” ha incidit Colomer.

El titular de Turisme també ha recordat que la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de la Comunitat Valenciana, impulsada per Turisme CV, ja compta amb 103 destinacions “enrolades en la transformació en clau d’intel·ligència turística”; alhora que ha recalcat que a més els fons Next Generation “han elevat el turisme un esglaó i generen espais d’oportunitat”.

Previsions per a l’estiu

Durant la jornada, Colomer ha assenyalat que tot sembla indicar que aquest estiu serà de “recuperació i de dinamisme”, tot i que ha subratllat que “no vol dir que sigui un motiu de celebració especial”, ja que aquest any “venim d’un temps de moltes pèrdues al sector” i ha reiterat que “l’estabilitat, la sostenibilitat i la desestacionalització” de l’activitat turística són les perspectives més importants.

A la jornada s’han facilitat dades de reserves facilitades per la plataforma d’intel·ligència turística ForwardKeys, integrada a Adestic. Així, la Comunitat Valenciana preveu recuperar el 94% de les arribades de turistes internacionals del 2019 al juliol i l’agost.

Segons la informació facilitada pel cap d’Intel·ligència de Mercat a ForwardKeys, Juan Gómez García, la Comunitat preveu recuperar el 94% de les arribades de turistes internacionals del 2019 al juliol i l’agost. A més, la capacitat aèria programada, a dia d’avui, per a vols internacionals a la Comunitat aquest estiu és de 2,2 milions de seients. Pel que fa als principals mercats d’origen quant a capacitat programada de les aerolínies, encapçalen la llista Regne Unit, França, els Països Baixos, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Noruega, Suècia, Suïssa i Irlanda.

D’altra banda, les dades sobre les reserves anticipades per a arribades internacionals els mesos de juliol i agost de 2022, indiquen que els cinc mercats amb un creixement més gran respecte a l’estiu de 2019 són Dinamarca, amb un 80% més, Bèlgica amb un 75%, Suècia amb un 61%, Alemanya amb un 46%, Noruega amb un 39%, els Estats Units amb un 19% i els Països Baixos amb un 12%.

Perfil socioeconòmic alt i més dies d’estada

Pel que fa al tipus de turisme internacional, els indicadors parlen d’una millora del perfil socioeconòmic del turista i de l’increment del seu poder adquisitiu, ja que les reserves a la cabina premium creixen un 43% respecte al 2019.

A més, els mateixos indicadors assenyalen que creixen les estades d’entre 6 i 13 nits, fet que repercutirà positivament a l’estada mitjana. També creix la mida dels grups, ja que els viatges en família i/o grups petits passen del 50% al 52% del total de les arribades, augmentant a més un 3% els viatges de grups de quatre persones.

Per al president d’Adestic, Santiago Sanus aquestes dades són fonamentals per entendre el mercat i afrontar la temporada i posen en valor la necessitat i la importància de les noves eines tecnològiques i innovacions com el Big Data o la intel·ligència artificial per a la recuperació i sostenibilitat del sector. .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: