Colomer ressalta que la revolució tecnològica “alliberarà molts treballs de la seva càrrega física”, però mentrestant “hem de continuar treballant en la millora de condicions”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat a la jornada que ha organitzat Hosbec per presentar la nova eina per identificar problemes ergonòmics en el treball de neteja dels hotels, que s’ha celebrat a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat· tur).

Aquest projecte, impulsat per l’Institut de Biomecànica (IBV) en col·laboració amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, persegueix la millora de les condicions laborals al sector turístic hoteler.

Colomer ha reconegut la feina que realitza el personal de neteja d’hotels i ha destacat que “aquesta eina és un pas molt important”, tot i que ha incidit que “l’objectiu final és alliberar aquests oficis de les malalties de relacionades per fer aquests treballs” ”.

E titular de Turisme ha remarcat que “la revolució tecnològica i la robotització alliberarà moltes feines de la seva càrrega física, i se substituiran però, el personal ara dedicat a això, no ha d’abandonar aquest sector, sinó reciclar-se, professionalitzar-se i adaptar-se als canvis que s’acosten al mapa de l’ocupabilitat”.

En aquest sentit, ha advocat per continuar “formant el personal de pisos en altres habilitats per aconseguir una reubicació” quan arribi el moment, però mentrestant, “hem de continuar treballant en la millora de condicions, dignificant, visibilitzant i valorant aquestes professions”.

Turisme i la Universitat d’Alacant tenen un conveni de col·laboració per acreditar i donar certificats acadèmics de formació al personal de pisos en allotjaments turístics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: