Colomer reivindica els plans de dinamització i governança turística per impulsar els recursos autèntics de la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat a Albalat dels Sorells a la inauguració de ‘Miradors de l’Horta’, festival de disseny i cultura que se celebra a l’horta valenciana.

En aquesta edició, el festival compta amb set obres d’art efímer exposades en diferents ubicacions de l’Horta Nord i una àmplia programació d’activitats paral·leles.

Durant la inauguració, Colomer ha reivindicat “la importància dels plans de dinamització i governança turística per impulsar i posar en valor els recursos singulars i autèntics del nostre territori” i ha recalcat que “és molt important aprendre que el camí de la interdependència és el únic que existeix, i d’això van els nostres plans de governança, on tots treballem per un mateix objectiu “.

En aquesta línia, ha recordat que “tenim 22 plans de dinamització i governança turística a tota la Comunitat” i que “en la Mancomunitat de l’Carraixet heu sabut descobrir el vostre relat i traçar un camí al voltant, on l’art, la gastronomia, l’horta, i el disseny us fan únics “.

Francesc Colomer també ha destacat que “tenim objectius immensos per aconseguir el nostre model turístic més competitiu i atractiu, i hem de caminar junts per aconseguir-los”, a el temps que ha incidit que “la resposta i la remuntada reputació que necessitem vindrà de la mà de l’turisme , que a més també és la més competitiva “.

Pla de Dinalización de la Mancomunitat de l’Carraixet

La Mancomunitat de l’Carraixet és beneficiària d’un Pla de Dinamització i Governança Turística de Turisme Comunitat Valenciana. Aquest pla s’instrumenta a través d’un conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i diferents entitats com la Diputació de València i la Mancomunitat de l’Carraixet.

L’import global de l’conveni ascendirà a 390.000 euros, dels que Turisme CV aporta 130.00, diputació de València aporta altres 130.000 euros i la resta la mancomunitat.

Una de les actuacions que es duen a terme mitjançant aquest Pla de Dinamització i Governança Turística, és la realització de festival Miradors de l’Horta, festival de disseny i cultura que reflexiona sobre el desenvolupament sostenible i la relació entre els territoris agrícola i urbà.

L’epicentre d’aquest festival és la instal·lació d’una sèrie d’obres efímeres al cor de l’horta que serveixen de reflexió i de contenidor de les diferents activitats culturals i gastronòmiques que es duen a terme al festival.

En l’edició d’enguany, la temàtica se centra en la reflexió de les diferents vies de desenvolupament econòmic, social, cultural i mediambiental de l’horta que aporten contingut a la seva posada en valor i conservació en el futur.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: