Colomer reivindica a Madrid que el turisme sigui “tema d’estat” i advoca per “cooperar i escoltar la veu del sector”

El secretari autonòmic de Turisme ha reivindicat que “el turisme s’ha de considerar com tema d’estat” i ha advocat per “cooperar i escoltar la veu de el sector”; una branca professional que representa el 15,5% de l’PIB a la Comunitat Valenciana, a prop de l’16% de l’ocupació i va suposar una recaptació fiscal de 3.845 milions d’euros anuals en 2019.

Colomer ha volgut fer èmfasi que “s’hauria de tenir més consideració a aquest sector, perquè quan cau el turisme, les ciutats es desplomen”, i ha tornat a sol·licitar que “el programa de l’Imserso s’ha de reinventar i revisar”.

Per al titular de Turisme “no es pot jugar a preu sense apostar per la qualitat”, i reconeix que “en aquest moment, ens preocupa el compàs de el programa Imserso a la Comunitat Valenciana, que en els últims anys ha descansat en l’altruisme i les pèrdues de al sector “.

Així ho ha declarat durant la seva intervenció en la clausura de l’Assemblea Ordinària de la Taula de l’Turisme d’Espanya, que s’ha celebrat aquest dijous a Madrid i que ha tractat els temes actuals que afecten a el sector.

A més, durant aquesta assemblea s’han presentat les accions promocionals dels pròxims mesos, així com l’informe de Conjuntura Turística corresponent a l’segon trimestre de 2021.

Durant la seva participació a l’Assemblea, Colomer ha assenyalat que tot i que “aquest sector no va ser catalogat com a sector essencial durant la pandèmia, sí que és, un sector imprescindible per entendre qui som”. En aquest sentit, ha animat les persones integrants de la Mesa de Turisme a “veure’ns totes les comunitats autònomes com un ecosistema, públic, privat i social, i com un equip de futur, amb gran capacitat per cooperar”, ha afegit.

En aquesta línia ha afirmat que “un dels reptes fonamentals, a més de competir al món, és la remuntada reputació, perquè a partir d’aquí es pot construir un relat millor”. A el mateix temps ha declarat que “després del viscut, hem exaltar la vida i valorar el temps”, apostant per “l’hospitalitat com a valor turístic imprescindible”, ha assenyalat.

De la mateixa manera, el secretari autonòmic ha volgut deixar latent el treball en matèria turística realitzat en els últims anys a la Comunitat Valenciana. Així, ha destacat “l’arquitectura de confiança i de generositat a l’hora de compartir dades, neurones, tecnologia i visions de futur” que s’ha generat des de Turisme i Invat.Tur

Per a Colomer “a la Comunitat hem sabut construir un corpus interessant que ens ha servit de guia”. En aquest sentit, ha fet al·lusió a el Llibre Blanc de Turisme, a la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Generalitat Valenciana, a el Codi Ètic adaptat a la Comunitat Valenciana, així com a la feina realitzada en matèria d’ODS i adaptació a l’canvi climàtic .

Així mateix, el president de Turisme Comunitat Valenciana ha volgut destacar l’aposta de el govern valencià per la sostenibilitat, el capital humà, la convivència de les diferents marques, la lluita contra l’intrusisme; la posada en marxa de el Fons de Cooperació per a municipis turístics, el reforç promocional amb la nova campanya de “Qui ho ha viscut, ho sap”, així com l’aposta per la formació de qualitat a través de la Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana.

En aquest context, Colomer ha recordat que la Comunitat Valenciana és la primera a certificacions de qualitat, i amb el pressupost més centrat en ajudes directes per a contribuir a la resistència al sector. A més, ha ressaltat que el Bo Viatge de la Generalitat Valenciana continuarà el 2022 perquè “ha fluït bé i més de 1.500 empreses han participat en aquesta oferta”.

Finalment, el secretari autonòmic ha apuntat que “la Comunitat Valenciana és un model de models”; i per això “hem d’obrir el angular per gestionar la diversitat”, ha assegurat Colomer, per a qui “aquest és probablement el sector més patriòtic que existeix, el que no es deslocalitza mai, perquè està basat en allò que ens fa únics”, ha culminat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: