Colomer reitera l’aposta de Turisme per impulsar la innovació i les tecnologies turístiques

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat l’aposta de la Generalitat per impulsar, en col·laboració amb les empreses, la innovació turística.

Francesc Colomer ha participat en la jornada de l’Agrupació Innovadora de les destinacions turístiques intel·ligents de la Comunitat Valenciana (ADESTIC), on ha presentat el Pla d’Acció.

Colomer ha ressaltat la importància de “aquesta nova etapa de ADESTIC amb la seva conversió en Clúster d’Empreses Turístiques Innovadores amb una mirada àmplia i transversal que faci possible construir un veritable ecosistema on les empreses turístiques tinguin un espai d’oportunitat” i ha recordat que l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (INVAT · tur) i l’Smart Lab “estan a el servei de el món de l’empresa”.

Segons el secretari autonòmic, “tenir una punta de llança, una avantguarda d’empreses que funcionin en clau d’innovació és una magnífica notícia per al futur de el sector”, pel que ha recalcat que “és molt important crear aquest espai híbrid on el INVAT · tur compti i sigui un espai operatiu per al món de les empreses “.

Durant la presentació de el Pla d’Acció, Colomer ha incidit que “tenim talent acumulat important que hem de seguir alimentant, per això vam arrencar a INVAT · tur un temps nou de la mà de l’ecosistema innovador que tenim al territori” a el temps que ha afegit que “aquest projecte implica la suma d’empreses innovadores i amb això la suma de talent i neurones a el servei de l’turisme”.

Pla Acció ADESTIC

El Pla d’Acció de ADESTIC s’estructura en sis eixos estratègics. Així, l’eix de Enfortiment de el sector turístic recull la creació i estructuració de el teixit empresarial innovador, aportant solucions a el sector turístic tradicional fent-lo més competitiu.

El segon eix, de Visibilitat, pretén posicionar la innovació turística com a sector estratègic dins de la cadena de valor turística de la Comunitat Valenciana.

El tercer eix persegueix promoure la internacionalització de les empreses i solucions dels socis de l’clúster a través de missions comercials, fires o altres tipus d’esdeveniments.

Amb l’estratègia de Networking es propicia les relacions entre tots els integrants de l’clúster i el sector turístic, generant oportunitats de negoci.

Mitjançant el l’estratègia d’Emprenedoria, es pretén contribuir a la creació de noves empreses de base innovadora col·laborant amb el sistema emprenedor valencià.

Finalment, l’eix estratègic d’Innovació Turística se centra a identificar tendències, projectes i iniciatives interessants per al sector turístic.

ADESTIC és el Clúster d’Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana, una iniciativa que va néixer el 2018 i que després d’una primera fase d’arrencada de el projecte i l’aturada provocat per la COVID-19, ara comença una nova etapa.

El Clúster d’Empreses Innovadores en Turisme de la Comunitat Valenciana és una agrupació d’empreses de base tecnològica, digital i innovadora vinculada a el sector turístic impulsada per la Generalitat a través del Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (INVAT · tur). Aquesta iniciativa té per objecte identificar, estructurar i promocionar el sector de la innovació turística, aportant així un major valor a el sistema turístic valencià.

Cal ressaltar que Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb ADESTIC a través d’un conveni de col·laboració per desenvolupar projectes per a la innovació de les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana, dotat amb 50.000 euros. A més, des de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (INVAT · tur) i l’Smart Lab també es col·labora amb l’Agrupació.

Conveni Visit Benidorm

El titular de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, també ha signat avui amb el president de la Fundació Visit Benidorm, Toni Pérez, el conveni de col·laboració per a la realització d’actuacions de màrqueting i promoció turística de Benidorm en l’àmbit nacional i internacional durant 2021 .

Colomer ha enviat un “missatge contundent de suport a Benidorm, d’estima i gratitud per seguir sent referència de l’turisme en els pitjors moments”, pel que ha assenyalat que “és important donar suport i estar orgullosos d’una destinació referent en el turisme” .

Mitjançant aquest conveni, Turisme Comunitat Valenciana contribuirà econòmicament amb 310.000 euros per a les accions de màrqueting i promoció turística de Benidorm en el mercat nacional i internacional, incidint en la seguretat i resiliència generada per la COVID-19 durant l’any 2021 que realitzi la Fundació Visit Benidorm.

Cal ressaltar que l’aportació de Turisme Comunitat Valenciana a Visit Benidorm a través del conveni passa de 210.000 euros el 2020 a 310.000 el 2021.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: