Colomer reitera el seu suport a el sector turístic a la crisi pel coronavirus i ressalta que “ara mateix el més important és la salut de les persones”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat el seu suport a el sector turístic davant la crisi que s’ha generat per les conseqüències de l’Coronavirus, tot i que ha ressaltat que “ara mateix, el més important és la defensa de la salut de les persones “.

Així ho ha manifestat Francesc Colomer a Benidorm, en la jornada ‘Estratègies d’actuació en situacions de crisi: marc institucional, marc sanitari, marc legal’ organitzada per l’associació empresarial hotelera Hosbec davant l’actual situació generada pel coronavirus i la seva repercussió en el sector turístic.

Colomer ha ressaltat que “el més important és estar a la banda de el sector, compartir l’estratègia i prendre consciència que a hores d’ara el més important és la salut, però sense oblidar que l’economia i, especialment el sector turístic, ha de tenir un pla que ens permeti remuntar la situació tan greu que estem patint, en el moment que sigui possible i segur “.

El responsable de Turisme ha recalcat que “quan les circumstàncies ho permetin, hem de recuperar la idea que viatjar és fonamental per a la vida d’una societat i el sector turístic, que és el que millor sap tenir cura de les persones, que estigui perfectament preparat per remuntar aquesta situació “.

En aquest sentit, Francesc Colomer ha anunciat que “des de Turisme Comunitat Valenciana anem a agilitzar pagaments tot el possible i flexibilitzar acords per invertir el nostre pressupost, reorientant accions, mesures i projectes”, i que, “és cert que ara no té sentit la promoció , però sí planificar amb intel·ligència per sortir amb força en el moment en què puguem reprendre-ho “.

A més, ha incidit que “hem de pensar en campanyes tàctiques que ens evitin caure en posicionament, i per reposicionar els nostres valors i atributs per recuperar la voluntat de viatjar i que els mercats ens escullin”.

Francesc Colomer ha posat èmfasi que el turisme “és un sector bàsic per entendre el nostre model de societat, i el nostre model econòmic” i ha afegit que a més “ha salvat la cara d’aquesta societat en qualsevol crisi sempre”.

Per això, Colomer ha assenyalat que “des de Turisme estem donant suport a el sector per impulsar un pla de xoc i mesures pal·liatives que puguem posar en marxa per quan recuperem la normalitat, tornar a sortir amb una promoció adequada, correcta, defensant els valors i els atributs del nostre destí com a segur i amb garanties, però això vindrà després, perquè de moment hem de pal·liar en la mesura del possible els efectes perversos i negatius d’aquesta crisi que estem patint “.

Respecte a les mesures que s’estan portant acabo, Francesc Colomer ha assenyalat que “ara mateix, la batuta la porten les autoritats responent a les prescripcions sanitàries i, a partir d’aquí, nosaltres treballem per implementar la defensa del nostre model turístic i de la nostra capacitat de seguir competint quan les circumstàncies tornin a la normalitat “.

Finalment, Colomer ha recalcat que “és fonamental llançar un missatge d’esperança i de tranquil·litat a el sector perquè quan sigui possible treballarem per remuntar la situació, però mentrestant, des de la Generalitat hem de posar en jerarquia la defensa de la salut de les persones “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: