Colomer reconeix l’esforç col·lectiu de Benicàssim per ser la primera destinació de la província de Castelló amb la distinció de municipi turístic

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i la regidora de Turisme, Cristina Fernández, el distintiu que acredita a la destinació la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, després de la seva publicació oficial aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme ha agraït l’esforç de la ciutat de Benicàssim, de l’Ajuntament i de el sector “per defensar una posició, una manera de ser i d’estar en el món, d’entendre la societat, el territori i la seva economia” i ” el seu esforç col·lectiu extraordinari “.

De la mateixa manera, ha volgut ressaltar que “Benicàssim ha entrat en el moment de la màxima exigència, és un mèrit absolut de la ciutat” i que “és complicat entrar en aquest Estatut de Municipi Turístic”, així com que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies està revisant el perfil de el nou municipi turístic.

Benicàssim és la quarta destinació de la Comunitat Valenciana, després de Benidorm, València i Gandia, que ha complert la nova mètrica de el model de municipi turístic, d’acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació a la Llei de el nou Estatut de Municipi Turístic, el Decret 5/2020 que regula aquesta figura.

En aquest context, Colomer ha posat èmfasi que “Benicàssim és la primera destinació de la província de Castelló en obtenir aquest reconeixement”. “Els valors que avui reconeixem seran els millors salconduits i la millor vacuna per afrontar el món post-COVID”.

Per a Colomer, “Benicàssim és una referència en l’àmbit turístic, és una ciutat respectada, una obra col·lectiva que val la pena atrapar, treballar i assumir”.

El titular de Turisme ha incidit que “Benicàssim és un poble que ha sabut reinventar-se, és una ciutat emblemàtica, que ha sabut adaptar-se als canvis sense perdre el seu guió i el seu potencial”, El que al seu parer es consolida com “una bona credencial de futur “.

Colomer ha manifestat que “la definició de municipi turístic no és només un còmput aritmètic, que mesura nombre de visitants, de residents, de places hoteleres, etc.”, sinó que “marca un compromís i un full de ruta per guanyar el futur de acord amb un model de destinació turística “.

Així mateix, el secretari autonòmic ha destacat les principals iniciatives que han permès a Benicàssim aconseguir aquest distintiu, com el seu Pla Estratègic, la seva aposta per la sostenibilitat, la formació turística o la promoció dels seus recursos de primer ordre, com els festivals de música, entre altres.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha volgut agrair aquest distintiu, que “suposa un reconeixement a tots”. Marqués ha destacat que “si la història de les Viles marca el punt de partida de Benicàssim com a destinació turística, ha estat l’esforç realitzat, tant pel sector públic com pel sector privat en la millora contínua, la recerca de l’excel·lència generant valor afegit, la posada a el dia de l’municipi i de la seva oferta turística, el que ens ha permès experimentar un notable progrés en la nostra ciutat en els últims anys “.

Per a l’alcaldessa “Benicàssim, s’ha consolidat com a destinació d’excel·lència, després d’un creixement i desenvolupament gradual, però constant, i enfocat a un model de destinació turística intel·ligent”.

Beneficis i compromisos de ser municipi turístic

Les localitats reconegudes com a turístiques per aquest estatut tindran finançament especial per a compensar l’esforç econòmic que suposa atendre la població turística que reben.

L’estatut preveu dues possibilitats. D’una banda, tindran atenció preferent en les línies de foment econòmic de la Generalitat, les polítiques d’infraestructures o activitats de promoció turística. De l’altra, tindran vies de finançament específiques mitjançant convenis concrets i dins el Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana.

El municipi que obtingui l’Estatut turístic assumeix els compromisos inclosos en el Codi Ètic de l’Turisme Valencià i ha de complir a més amb una sèrie d’obligacions per mantenir la seva condició.

Així mateix, ha de comptar amb un pla de mesures per a la sostenibilitat i la qualitat de l’turisme i la qualificació de el personal vinculat a el sector, a més de posar en marxa sistemes de qualitat com els que promou Turisme CV a través de Qualitur, així com col·laborar amb mitjans municipals en les inspeccions contra l’intrusisme que realitza la Generalitat.

Festivals de Música

Sobre la possibilitat de la celebració dels festivals de música aquest estiu, Colomer ha demanat “prudència, rigor, serietat i deixar treballar a les autoritats sanitàries, competents en aquesta matèria”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: