Colomer reconeix el paper essencial de les oficines Tourist Info

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reconegut el paper essencial de les oficines Tourist Info, després de 30 anys des del seu naixement, i ha apostat per “prestigiar-les i cuidar-les”.

El titular de Turisme ha clausurat a Elda la vintena edició de les Jornades anuals de la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’una trobada per impulsar i millorar els serveis que rep la persona que visita les oficines d’informació turística, i que durant dos dies, ha reunit als municipis de Petrer i Elda, personal tècnic i informador de turisme de les més de 200 oficines distribuïdes per les tres províncies.

Colomer ha recordat que les oficines Tourist Info “són una aliança entre Generalitat i ajuntaments, units per generar emocions i capacitat d’atreure els nostres destins” i ha reconegut i agraït l’esforç de tota la Xarxa Tourist Info “pels 30 anys que porten treballant per l’hospitalitat i l’acolliment”.

Francesc Colomer ha agraït la tasca de les Tourist Info que “són sempre la primera línia de defensa per posar en valor aquesta feina, els nostres valors i els nostres recursos”, i ha incidit que “l’experiència que s’adquireix a primera línia amb els turistes és la millor ambaixada del nostre territori”.

A més, ha assenyalat que “ara hem de treballar en els nous reptes com la gestió de les dades, els canvis socials, les noves inquietuds i demandes”.

En aquest sentit, Colomer ha recordat que “venim d’una etapa molt complicada i ara el nostre repte és trobar una vacuna contra la por” i ha recalcat que “aquest sector té un enorme futur i hi ha moltes dades que així ho indiquen”, per això, ha advocat per “continuar treballant per oferir la nostra millor versió als turistes que ens visiten”.

En aquestes XX Jornades s’ha compartit amb el sector turístic valencià, una taula rodona per conèixer les inquietuds, les expectatives i els projectes comuns.

D´altra banda, s´ha conegut l´experiència en xarxes d´informació turística de la Generalitat de Catalunya, per contrastar amb l´experiència que es realitza a la Comunitat Valenciana per avançar en la generació de nous serveis i espais per al turisme.

V edició del Premi a la Innovació a la Xarxa Tourist Info

Durant la cloenda, Colomer ha lliurat el premi a la Innovació a la Xarxa Tourist Info, i dels diplomes acreditatius als deu primers municipis adscrits a la Xarxa, amb motiu de la celebració del trentè aniversari de la Xarxa Tourist Info.

El premi a la Innovació a la Xarxa Tourist Info ha estat atorgat a la Tourist Info Alcoi, amb el seu projecte ‘Alcoi Tourist Lab: Obtenció de dades turístiques de forma anonimitzada i no intrusiva als diferents punts d’interès de la destinació’,

El projecte guanyador persegueix determinar amb quina població turística compta la destinació Alcoi, creuant les dades obtingudes a l’Oficina Tourist Info amb les obtingudes amb ocasió d’esdeveniments o visites a recursos turístics d’especial rellevància per al municipi, afavorint, entre d’altres aspectes, el compliment dels termes de lapartat 3.4 de la Norma UNEIX-ISO 14785 dOficines dInformació Turística.

El jurat ha reconegut que amb aquest projecte es reforça la creativitat, hospitalitat, sostenibilitat i excel·lència turística. També afavoreix el desenvolupament local d’activitats turístiques empresarials vinculades a aquesta anàlisi dels recursos i esdeveniments de la ciutat, ia més s’ha valorat el grau d’adaptabilitat del projecte a altres destins de la Red Tourist Info.

En aquesta V edició del premi a la Innovació a la Xarxa Tourist Info, el jurat ha acordat atorgar un Accèssit al projecte de Tourist Info Riba-vermella de Túria ‘Riba-roja de Túria i Parc Natural del Túria Al teu aire!’.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: