Colomer reafirma l’aliança de Turisme Comunitat Valenciana amb les empreses de turisme actiu

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mostrat el seu suport i l’aliança amb el sector de turisme actiu i ecoturisme de la Comunitat Valenciana.

Segons Colomer “el turisme actiu juga un gran paper pedagògic i social a l’estima i la defensa del territori”, i ha incidit que es tracta d'”una modalitat que no s’ha de confondre amb una disciplina esportiva”.

Així ho ha manifestat durant la clausura del seminari ‘Canvis normatius i professionalització per a l’enfortiment del producte Turisme Actiu i Ecoturisme’ al Centre de Turisme (CdT) de València.

La jornada, organitzada per Turisme Comunitat Valenciana i l’Associació d’Empreses de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana (CV Activa), té com a objectiu informar de manera qualificada sobre el marc jurídic i professional del sector del turisme actiu.

El titular de Turisme ha destacat la importància de la formació, segons la seva opinió “fonamental per resoldre enfocaments que, fins ara, han pogut no ser encertats respecte al producte de turisme actiu”.

El president de CV Activa, Fernando Falomir, ha manifestat la necessitat de “preparar-se per atendre les demandes de cinc milions i mig de turistes que busquen una activitat relaxada, en contacte amb la natura i que requereix professionals que puguin satisfer aquestes demandes”.

Per Falomir el turisme actiu i l’ecoturisme tenen “entitat suficient” i necessiten una “regulació pròpia actualitzada que contempli les necessitats concretes d’usuaris, empresaris i promoció de les destinacions”.

En aquest seminari també ha estat present el president de l’Associació Nacional d’Empreses de Turisme Actiu (Aneta), Óscar Santos, per a qui “les regulacions professionals que se centren únicament a exigir titulacions no responen a les necessitats actuals del Turisme Actiu. el desenvolupament de normatives sectorials”.

Durant aquest fòrum, que ha estat inaugurat pel director general de Turisme, Herick Campos, també s’ha presentat l’oferta de turisme actiu de la Comunitat Valenciana recollida al nou catàleg d’empreses de Turisme Actiu i Ecoturisme editat per CV Activa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: