Colomer mostra el suport de Turisme a el Dia Mundial de la Paella “per promocionar el nostre destí i la nostra autenticitat”

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha mostrat el suport de la Generalitat a la celebració del Dia Mundial de la Paella, que se celebrarà el proper 20 de setembre.

Colomer ha participat en la presentació de l’edició virtual de ‘World Paella Day 2020’ juntament amb el director general de Turespaña, Miguel Sanz; el diputat provincial de Turisme, Jordi Major, i el regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García.

Francesc Colomer ha ressaltat que el Dia Mundial de la Paella “tanca valors i la defensa de la nostra gastronomia i arrels, i aquesta manera d’entendre la projecció del nostre destí i la nostra autenticitat en el món és sempre positiva” i que “el fenomen de fraternitat que desperta un paella és únic “a el temps que ha assenyalat que” és un projecte consolidat que ha sabut anar sumant companys de viatge “.

Així mateix, Colomer ha explicat que “l’hospitalitat és un dels nostres elements identitaris, i la paella no és només una recepta o un plat, és una manera d’estar al món, de concebre els nostres bons moments” i ha afegit que “són grans valors que val la pena internacionalitzar “.

Segons el titular de Turisme, “l’hostaleria ha mostrat la seva gran generositat i solidaritat en els pitjors moments, i aquesta és la veritable hospitalitat”.

Aquesta edició s’ha dissenyat un programa que dóna suport especialment en accions de comunicació en línia i en campanyes en mitjans, evitant els esdeveniments populars i demostracions en viu.

Per a Colomer, aquesta programació té com a objectiu “promocionar la gastronomia de la Comunitat Valenciana i compartir amb el món la nostra recepta més universal, la paella”.

Turisme Comunitat Valenciana, a través de la Xarxa L’Exquisit Mediterrani, participa en l’organització del programa de celebracions en col·laboració amb l’ajuntament de València, la Fundació Visit València, el Patronat Provincial València Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme, a través de les Oficines de Turespaña a l’Exterior.

A el programa de celebracions se sumen aquest any 16 oficines de Turespaña (OETs), que portaran a terme diferents accions en mercats emissors, com presentacions a mitjans gastronòmics i turístics especialitzats i agents de viatges, campanyes en xarxes socials o elaboracions de paelles en restaurants espanyols de Londres, Brussel·les, Roma, Milà, La Haia, Viena, Estocolm, Nova York, Toronto, Abu Dhabi, Bombai, Cantó, Pequín, Tòquio, Mèxic i Sao Paulo.

Turisme CV ha llançat una campanya de participació al World Paella Day 2020 a través de la Xarxa L’Exquisit Mediterrani entre les entitats i destinacions adherits, els Centres Valencians a l’Exterior i les més de 100 cases regionals amb seu a la Comunitat Valenciana.

Com a resultat d’aquesta campanya, han confirmat la seva participación10 representants de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia Unesco, que elaboraran vídeos cuinant el seu ‘versió’ de la paella valenciana, que es difondran en canals socials de les seves ciutats: Florianópolis (Brasil) , Tucson (Estats Units), Belem (Brasil), Tsuruoka (Japó), Burgos (Espanya), Popayan (Colòmbia), Paraty (Brasil), Ensenada (Mèxic), Sant Antoni (Texas USA) i Dénia (Comunitat Valenciana).

A més, en aquesta edició se sumen destinacions com Riba-roja de Túria o el Puig de Santa Maria, a la província de València; la Vila Joiosa, Alacant, Xixona o Santa Pola, a Alacant, o Vila-real i Onda, així com altres entitats com la Federació d’Enoturisme de la Comunitat Valenciana i les rutes del vi, Gasterra -Centre de Gastronomia Mediterrània UA-, la fira Mediterrània Gastrònoma o la Casa Regional Valenciana de París, entre d’altres confirmats.

Programa Dia Mundial de la Paella 2020

La campanya central per internet i xarxes socials l’ocuparà l’esdeveniment World Paella Day Cup, un concurs internacional de paelles en clau futbolística en què participaran cuiners i cuineres de 8 països: Xina, Itàlia, Austràlia, Romania, Japó, Estats Units, França i Espanya.

En 7 partits virtuals, es transmetran el diumenge 20 de setembre des del Camp de l’Mestalla a través del web worldpaelladay.org, Instagram i Facebook.

A més, d’el 17 a el 27 de setembre, els restaurants de la ciutat de València i de la Comunitat Valenciana celebren el Dia Mundial de la Paella oferint menús especials de paella i arrossos dins de l’WPD Restaurant Week, a través d’una aplicació de reserva directa que s’ofereix a la pàgina worldpaelladay.org.

Així mateix, Turisme CV posarà a disposició de les OETs i entitats participants receptes i material audiovisual i fotogràfic en diferents idiomes per a la seva divulgació en canals socials, convidant a viure la gastronomia en viu, a cuinar paella i a compartir les seves experiències.

Cal destacar la realització de les tres vídeoreceptes gravades en paisatges gastronòmics autòctons com l’Albufera i els arrossars, la muntanya i les valls de Castelló o el mar Mediterrani i el seu rebost pesquera.

En aquests showcookings virtuals, al costat de la periodista Silvia Soria col·laboren cuiners i cuineres com Miguel Barrera (la Vall d’Alba), Sergio i Sonia Box (Xàbia) i Miriam i Manolo d’Andrés (València), que cuinen posant en valor el producte autòcton de proximitat i la cultura que envolta la paella i els arrossos en paella en les tres províncies

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: