Colomer lliura el distintiu acreditatiu de Municipi Turístic a l’Ajuntament de Calp

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat aquest dimecres a l’alcaldessa de Calp, Ana Sala, el distintiu que acredita a la destinació la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Amb això, la comarca de la Marina Alta ja suma dos Municipis Turístics adaptats al nou marc legal, després del lliurament dimarts passat del mateix distintiu a la destinació de Dénia, que també va realitzar el secretari autonòmic de Turisme.

Francesc Colomer ha mostrat el seu respecte i admiració a Calp per superar totes les exigències del nou Estatut del Municipi Turístic, alhora que ha reconegut l’esforç del sector de la localitat i ha destacat la voluntat municipal de continuar avançant.

Pel titular de Turisme “el turisme és un sector de persones que tenen cura de persones, molt lligat a l’hospitalitat i la condició humana”. En aquesta línia, Colomer ha reiterat que “aquest reconeixement ens permet mostrar la gratitud de la Comunitat Valenciana pel valor que aporta Calp a un model de models, de diversitats que sumen”, ha afegit.

“No seria possible concebre la Comuntiat sense peces com Calp i la seva voluntat de futur”, ha admès Colomer, per a qui aquesta distinció “suposa una victòria d’equip, és el resultat de l’esforç de molts professionals i expressa la feina i la voluntat d’estratègia d’un municipi”.

Així mateix, el responsable de Turisme de la Generalitat ha volgut posar èmfasi que “Calp ja era municipi turístic amb el marc anterior, però ara la nova llei ens permet reconceptualitzar el municipi turístic del segle XXI, responent així a mètriques qualitatives i quantitatives”.

Colomer ha recordat que hi ha una sèrie d´obligacions i compromisos per part d´aquests municipis lligades a la sostenibilitat, la cooperació i la governança, entre d´altres, que són molt importants. A més, ha explicat que “els municipis turístics han de fomentar estratègies lligades a la formació, a la qualitat, a la promoció de recursos, així com al compliment del Codi Ètic del Turisme”.

Nou Municipis Turístics

Calp se suma a les destinacions de la Comunitat Valenciana que han complert la nova mètrica del model de municipi turístic, d’acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació a la Llei del nou Estatut de Municipi Turístic. Amb això, ja són nou els municipis amb aquesta distinció: Benidorm, València, Gandia, Benicasim, Cullera, El Campello, Peníscola, Dénia i Calp.

Cal ressaltar que el passat mes de desembre va entrar en vigor del decret 203/2021, de 17 de desembre, del Consell, de modificació del decret 5/2020, de 10 de gener, del Consell, de regulació de l’estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana, (es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el 29 de desembre de 2021).

Aquesta modificació del decret s’ha realitzat amb l’objectiu principal de flexibilitzar els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic, de manera que aquest reconeixement es pugui ampliar a un nombre més gran de municipis de la Comunitat Valenciana.

A la Modificació del decret també s’ha afegit la diversificació en tres categories: municipi turístic d’excel·lència, municipi turístic de rellevància i municipi turístic de singularitat, en compliment de l’article 29 de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que assenyala que ‘el estatut del municipi turístic podrà diversificar la condició de municipi turístic en virtut del grau de compliment dels criteris i obligacions establerts’. Així mateix, s’ha concretat la manera de complir alguna de les obligacions exigides.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: