Colomer lliura a Betxí el reconeixement a dues de les seves festes locals com a ‘Festes d’Interès Turístic Autonòmic’

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat el municipi castellonenc de Betxí, on ha lliurat a l’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, les distincions de ‘Festes d’Interès Turístic Autonòmic’ a dues de les seves festes locals.

En concret, es reconeix així al ‘Ral·li Transbetxí de Motocultors’, una competició esportiva peculiar que se celebra al municipi aquest cap de setmana; i la declaració oficial de la qual va sortir publicada al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV) el passat 12 d’abril.

Una altra de les festes que ha obtingut la placa commemorativa autonòmica ha estat la ‘Festa de Sant Antoni de Betxí’, celebrada en honor a un dels patrons de la localitat i que té lloc cada 17 de gener. La resolució d’aquesta festivitat es va publicar al DOGV el 3 de desembre de 2021.

Colomer ha volgut felicitar el municipi pels dos reconeixements, alhora que ha destacat el treball col·lectiu “per aconseguir crear experiències al voltant de fets històrics i tradicionals, que concentren l’interès i fan possible una projecció de posicionament turístic molt interessant”. A més, ha agraït al municipi i la ciutadania “la sensibilitat per preservar les tradicions i l’esforç per crear nous atractius”.

Per al responsable de la política turística, “turisme és també mostrar la voluntat col·lectiva de voler ser hospitalaris”; i ha recordat que “el viatge comença sempre buscant i somiant, no es limita a visitar un lloc, sinó a viure una experiència”.

Per part seva, l’alcalde de Betxí ha destacat que “aquest és un dia especial per a la localitat pel reconeixement a les seves festes”; que al seu parer “representen l’esforç col·lectiu de tots els seus habitants”. Remolar ha volgut posar èmfasi que “després d’aquest reconeixement, hi ha molt esforç i feina per fer gran aquest municipi i les seves singularitats”.

Aquest acte de lliurament de reconeixements a les festes locals de Betxí ha tingut lloc al Palau Castell, on hi han assistit membres de la corporació municipal, així com representants de les dues festivitats.

Prop de 100.000 euros en ajuts

En els darrers quatre anys Turisme Comunitat Valenciana ha destinat a l’Ajuntament de Betxí prop de 100.000 euros en ajudes per impulsar iniciatives turístiques al municipi i donar suport al sector.

En concret, són prop de 67.000 euros, la quantitat que el departament de Francesc Colomer ha invertit per a les millores i adequacions dels principals recursos turístics de Betxí, com ara la pavimentació de l’entorn del Palau Castell i de la plaça de l’Església de la Mare de Déu dels Àngels, tots dos declarats Béns d’Interès Turístic.

Una altra de les actuacions destacades i recolzades per Turisme ha estat el condicionament de la Sala de la Volta del Palau Castell com a espai expositiu i de conferències.

Així mateix, durant l’època marcada per la pandèmia de la COVID-19, Turisme ha destinat un total de 21.000 euros a ajudes directes a establiments de l’oci nocturn de Betxí i prop de 12.000 euros a ajudes del programa ‘Bono Viaje Comunitat Valenciana’.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: