Colomer: “La suma de Cocentaina a la xarxa gastroturística L’Exquisit Mediterrani ens fa més forts i més ben valorats en gastronomia”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest dilluns que “la suma de Cocentaina a la xarxa gastroturística de la Comunitat Valenciana i la seva marca l’exquisit Mediterrani ens fa més forts en la construcció d’un dels atributs més demandat i millor valorat pel visitant, la gastronomia “.

Així ho ha declarat Colomer en el municipi, on l’alcaldessa de la localitat, Mireia Estepa, ha signat l’adhesió de Cocentaina a aquesta xarxa de Turisme, que permetrà “posar en valor a la nova generació de cuiners i xefs d’aquest territori, que han fet possible que la gastronomia ocupi, cada vegada més, un espai més valuós dins de la nostra marca turística “.

El secretari autonòmic ha aprofitat la seva visita a l’municipi per signar un conveni de col·laboració entre Turisme i Cocentaina per al foment de les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana, pel qual Turisme destina un total de 40.000 euros a l’Ajuntament per a la realització d’actuacions de màrqueting col·laboratiu, amb l’objectiu de promocionar festes de rellevant interès turístic com la Fira de Tots Sants.

Posteriorment, l’alcaldessa de Cocentaina ha acompanyat a Francesc Colomer a visitar el refugi i la Ruta de la Muralla de la localitat, reformats recentment amb la col·laboració de Turisme. Per a això, el departament de Colomer ha destinat a través del programa d’ajudes a entitats locals 2020 prop de 7.300 euros per a la senyalització de la Ruta de la Muralla.

El titular de Turisme ha volgut agrair a l’Ajuntament “l’esforç que ha fet en defensa dels valors, de l’patrimoni i dels atributs tan importants que tenim a la Comunitat Valenciana”.

En aquesta línia, ha destacat el treball de l’municipi per la promoció de la Fira de Tots Sants, que “té un gran reconeixement i aporta prestigi a la història del nostre relat turístic, tan singular i autèntic a la Comunitat”, així com la tasca de “recuperació de l’refugi, de la Muralla i la Ruta, en plena trama urbana, així com la seva posada en valor d’aquest llegat històric de la ciutat, que ofereix la possibilitat de conèixer el desconegut per als turistes”.

Conveni de promoció de les festes

Mitjançant aquest conveni, Turisme dóna suport a l’Ajuntament de Cocentaina a fer diferents actuacions en el marc de la Fira de Tots Sants, com les Jornades Gastronòmiques, campionats esportius, concurs de cartells per anunciar la Fira o el concert Fira de Tots Sants, entre d’altres.

La Fira de Tots Sants és un dels esdeveniments més identificatius des del punt de vista cultural, social i econòmic de Cocentaina i forma part del seu patrimoni immaterial, a més de servir de vehicle de difusió de la cultura pròpia davant les noves generacions i visitants que lleganpara conèixer-la.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: