Colomer inaugura la nova exposició ‘Play. Ciència i música ‘del Museu de les Ciències

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat la nova exposició ‘Play. Ciència i música ‘de al Museu de les Ciències, on ha ressaltat que “és una mostra més de la nostra aposta per la governança col·laborativa”.

A més, Colomer ha destacat la importància de “acoblar dos àmbits com són la ciència i les arts, en concret la música” i ha posat èmfasi que “totes dues són dues palanques de transformació de l’món, perquè sense ciència i música tot seria molt diferent “.

En aquest sentit, el responsable de Turisme ha incidit que “en aquests temps de pandèmia la ciència no pot parar, però tampoc ho ha de fer la música” i ha recalcat “la necessitat d’impulsar la col·laboració, compartir sabers per atrapar solucions”.

A la inauguració també han assistit el director general de la Ciutat dels Arts i els Ciències, Enrique Vidal, el director de l’àrea de Ciències i Educació de l’Parc de les Ciències de Granada, Javier Medina, i el director del Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA) Miguel Ángel Piédrola.

‘Play. Ciència i música ‘està produïda pel Parc de les Ciències de Granada en col·laboració amb el Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA).

La mostra aborda les relacions entre les arts i les ciències i ensenya qüestions de física, biologia o matemàtiques a través de la música, a el temps que explica la música a través de diferents disciplines científiques ‘.

El públic podrà visitar l’exposició a partir d’aquest divendres, 2 d’octubre, a la primera planta de l’Museu dels Ciències, amb una altra de les novetats de tardor de la Ciutat dels Arts i els Ciències que és el nou ‘Teatre de la Ciència ‘. A l’alumnat de conservatoris o escoles de música de la Comunitat Valenciana se’ls aplicarà un descompte de l’50 per cent en les entrades de el Museu dels Ciéncies.

‘Play. Ciència i música ‘mostra al públic una àmplia col·lecció històrica d’instruments musicals, espais amb experiències interactives al voltant dels processos creatius i cognitius de la música, i el convida a viure experiències multimèdia.

Veure les cordes vocals en acció, marcar el tempo d’una orquestra, compondre i interpretar amb diferents instruments de corda i percussió, o una arpa virtual (a la imatge), són algunes de les propostes de l’exposició que compta a més amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia-Ministeri de Ciència i Innovació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: