Colomer: “El turisme actiu i l’ecoturisme ajuden a redescobrir l’interior, a vertebrar el territori i a dinamitzar zones menys poblades de la Comunitat”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “el turisme actiu i l’ecoturisme ajuden a redescobrir l’interior, a vertebrar el territori i a dinamitzar zones menys poblades de la Comunitat Valenciana”.

Colomer ha volgut ressaltar el treball d’aquest sector que “ha sabut projectar a l’escenari rural un gran potencial de futur”. A el temps que ha assenyalat que, “el turisme transformador i regeneratiu són conceptes abstractes, però que aterren a propostes com les que representa el turisme actiu”.

El secretari autonòmic de Turisme ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració virtual de les III Jornades Professionals de Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana, impulsades per Turisme Comunitat Valenciana i CV Activa, i que aquest any per raons de seguretat higienicosanitàries s’ha organitzat en format virtual.

Aquestes jornades es configuren com un espai de reunió, reflexió i debat en el qual s’analitzen els principals temes d’interès per a les empreses i professionals de sector, com la importància de l’associacionisme, la formació i titulacions, la lluita contra l’intrusisme, la sostenibilitat , la comunicació i la comercialització.

El titular de Turisme ha assenyalat que “el món postCOVID serà un món de moltes cicatrius, però com sortim, dependrà en part de nosaltres”. En aquest sentit, ha recordat el programa de formació de la Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana ‘Tornar millors’, que ofereix cursos en línia gratuïts i pensats específicament per a la qualificació professional en aquest moment de menys activitat turística: “Serem millors si aprofitem per reforçar-nos, per conèixer-nos i aprendre “, ha conclòs.

Accions per impulsar el turisme actiu

Turisme Comunitat Valenciana treballa en potenciar els productes turístics singulars i d’experiències com el turisme actiu, esportiu i de natura per impulsar el turisme a la Comunitat en 2020, un any en què la pandèmia provocada per la COVID-19 ha canviat la manera de viatjar.

Per això, el departament segueix treballant per impulsar diferents productes turístics a través de el programa CreaTurisme, amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta més singular, autèntica i genuïna de la Comunitat Valenciana, com ho és el turisme actiu, esportiu o de natura.

Així, en CreaTurisme, el programa de desenvolupament i impuls d’experiències turístiques que impulsa Turisme Comunitat Valenciana, compta en aquests moments amb 59 empreses adherides a l’producte de Turisme Actiu i 48 empreses adherides a l’producte Cicloturisme-BTT, que ofereixen més de 150 experiències publicades en el catàleg Experiències CV.

A més, Turisme també ha treballat de forma especial amb les agències de viatges per fomentar el turisme actiu, animant a les agències emissores a treballar en la creació d’ofertes dirigides als propis valencians en el territori de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, es treballa amb agències receptives, presentant-los la oferta de les empreses adherides a el programa CreaTurisme amb l’objectiu que puguin augmentar la seva gamma de productes.

Tota l’oferta turística de la Comunitat Valenciana s’ha adaptat a les mesures de seguretat que exigeixen els protocols sanitaris.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: