Colomer destaca que “la gastronomia, el turisme i la qualitat és una victòria d’equip i ha de marcar el nostre camí”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “la gastronomia, el turisme i la qualitat, que és una victòria d’equip, ha de marcar el nostre camí”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer durant la presentació de la III edició de el Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant, un títol propi d’aquesta universitat que compta amb la col·laboració de Turisme CV i els ajuntaments de Dénia, Benidorm, Pego i Altea.

Colomer ha ressaltat que “serem una destinació gastronòmica per ser capaços de sembrar un ecosistema, també acadèmic, per posar en valor el nostre producte i cuina” i ha reconegut l’esforç realitzat per l’hostaleria, “per la seva capacitat d’adaptació per a emetre en plena pandèmia un missatge de confiança i credibilitat i de seguir construint marca “.

El secretari autonòmic ha assenyalat que “aquest serà un any de resistència, però amb la convicció absoluta des dels fogons que tornarem a competir amb els nostres millors atributs” i que “mantenir la posició és el complicat, ser tan rellevants i estar tan posicionats en el terreny dels arrossos, ens exigeix ​​donar-li rang acadèmic al nostre potencial “.

Aquesta actuació formativa s’integra en el Pla d’Acció 2020 de l’Exquisit Mediterrani, a què la Universitat d’Alacant es va adherir el 16 de juliol de 2019, per tal de treballar a través del Centre de Gastronomia Mediterrània Gasterra UA-Dénia en projectes conjunts d’impuls de la gastronomia i el turisme, així com d’incrementar l’impacte i abast de les seves accions mitjançant la coordinació i cooperació institucional.

Per la seva banda, els ajuntaments de Dénia, Benidorm, Altea i Pego també formen part d’aquesta xarxa de governança col·laborativa que connecta iniciatives de desenvolupament de la gastronomia com a recurs turístic de “primer ordre” i afavoreix la creació de nodes que potenciïn la seva excel·lència com a oferta turística.

Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània

El Màster de Arrossos i Alta Cuina Mediterrània constitueix una oferta formativa molt exclusiva per la seva especialització i professorat. A més de docents i investigadors de la Universitat d’Alacant -on també s’imparteix el Grau de Gastronomia i Arts culinàries-, en el màster participen cuiners i cuineres valencians d’alta qualificació, mestres arrossers, productors agroalimentaris, crítics i experts gastronòmics.

La present edició comptarà amb la participació a través de ‘master class’ de cuineres i cuiners com Quique Dacosta (tres estrelles Michelin), Kiko Molla (dues estrelles Michelin), Alberto Ferruz (dues estrelles Michelin), María José San Román (un estel Michelin), Susi Diaz (una estrella Michelin), Cristina Figueira (una estrella Michelin) o Ferdinado Bernardi (una estrella Michelin) entre d’altres.

Es tracta d’un programa de 60 crèdits compost per un curs d’expert, un curs d’especialista i el treball fi de màster.

El curs està dirigit a persones titulades en hostaleria i gastronomia, cuiners o cuineres amb certificat de professionalitat nivell 2 o superior i alumnat de cicles formatius de FP de grau mitjà o superior en cuina, així com a qualsevol professional amb experiència i inquietud per renovar-se i adquirir nous coneixements.

L’objectiu d’el programa formatiu és capacitar en l’aplicació de noves tècniques d’alta cuina en l’elaboració dels arrossos mitjançant habilitats creatives i sensorials per a la creació de receptes contemporànies.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: