Colomer destaca la inversió de 3 milions d’euros per fer de Finestrat una destinació més accessible, sostenible i digital

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat Finestrat, on ha recorregut amb l’alcalde, Juan Francisco Pérez, part de la ruta ‘Descubre Finestrat’ per conèixer els projectes que es desenvoluparan al municipi amb el Pla de Sostenibilitat Turística a Destino .

Colomer ha destacat que Finestrat “va aconseguir entrar a la primera convocatòria” de les ajudes Next Generation UE per impulsar els Plans de Sostenibilitat Turística a Destinació “per mèrits propis”, i aquest compta amb un pressupost de 3 milions d’euros.

El secretari autonòmic ha destacat que el treball realitzat per Finestrat, que ha treballat per impulsar aquest Pla que “pensa en les persones, de vianants carrers, i en la intel·ligència turística, impulsant la innovació”.

Colomer també ha remarcat que “el turisme és un tema de tots”, i ha apostat per continuar treballant en la “transformació del turisme” perquè, segons ha explicat, “els turistes buscaran destins que hagin fet els deures al terreny de la sostenibilitat i de situar l’ésser humà al centre de totes les coses”.

Per part seva, l’alcalde de Finestrat ha destacat que aquest pla “tracta de posar en valor recursos del municipi i, sobretot, fer-los més accessibles”. “L’objectiu és que tots els projectes estiguin acabats i es puguin gaudir a finals del 2024”.

Principals accions del Pla de Sostenibilitat de Finestrat

Finestrat és una de les 11 destinacions de la Comunitat Valenciana que van aconseguir el 2021 l’aprovació dels seus Plans de Sostenibilitat Turística a Destino, amb una dotació de 3 milions d’euros.

El pla de Finestrat està enfocat a optimitzar i potenciar recursos clau del municipi buscant-ne la integració en una oferta global, variada, diferencial i sostenible.

Concretament, comprèn un conjunt d’accions centrades principalment en l’adequació de senders, la millora del sistema d’emergències Puig Campana, enllumenat ornamental intel·ligent, un bulevard verd de vianants de connexió entre el nucli urbà i l’entorn rural.

A més, contempla la instal·lació d’un sistema multimodal de lloguer de bicicletes i patinets, un pàrquing intel·ligent, un projecte de millora de control de fluxos, equipament tecnològic per a les oficines Tourist Info, així com la implementació de la intel·ligència artificial per al sistema de videovigilància del trànsit, un ascensor a l’ermita-castell o plans de millora de la qualitat a destinació, entre d’altres.

Congrés d’organitzadors professionals de congressos d’Espanya

Francesc Colomer també ha participat juntament amb l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez, i la presidenta d’OPC Espanya, Matilde Almandoz, a la inauguració del ’35 Congrés OPC Espanya’.

El congrés reuneix a Benidorm fins al 25 de febrer els Organitzadors Professionals de Congressos (OPC) d’Espanya, així com empreses de la cadena de valor del turisme de congressos, reunions i incentiu, l’anomenat MICE, per fomentar relacions i conèixer-ne de noves propostes i idees per al sector del turisme de negocis.

Colomer ha realitzat un al·legat en defensa de la presencialitat per a aquest tipus d’esdeveniments i ha remarcat que el turisme MICE “té un gran valor estratègic, perquè els qui vénen a un congrés poden tornar a la destinació en clau familiar o buscant altres estímuls descoberts durant el viatge de negocis”.

Alhora, ha destacat l’aposta de Turisme Comunitat Valenciana per impulsar aquest producte com un sector que té un notable efecte arrossegament, tant en altres productes turístics, com en nombroses destinacions de la Comunitat Valenciana. Per això, ha explicat que “participem a les principals fires d´aquest producte que se celebren a Europa” i ha explicat que a més “estem treballant en la creació d´una marca de turisme de Congressos de la Comunitat Valenciana” per facilitar la promoció.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: