Colomer destaca la importància de la formació turística inclusiva i advoca per “el compromís i les ganes de futur per vèncer la por”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest dimarts la importància de la formació turística inclusiva i ha advocat per “el compromís, la generació de noves idees, l’afecte i les ganes de futur per vèncer la por i sortir forts d’aquest any tan complicat per a tots “.

Per a Colomer, “lluitar en la vida és vèncer dificultats, no rendir-te, però també donar afecte als altres per avançar junts”, tal com fan cada dia els alumnes de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, que han rebut avui de la mà de l’titular de Turisme, els diplomes de formació en hostaleria.

En concret, es tracta de certificats de el projecte Prepara-T-T, impulsat per la Fundació Asindown, a través del seu Centre de Suport a la Inclusió, i en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, a través del seu Xarxa CdT.

Aquests diplomes acrediten la formació teoricopràctica de 800 hores de durada a 16 joves amb diversitat funcional i intel·lectual. Concretament, han format part de el programa 8 alumnes per grup, d’edats compreses entre 20 a 35 anys aproximadament.

Així, l’alumnat compta ja amb el seu títol de professionalitat basat en aprenentatges en perfils de el sector turístic que suposa una important aposta pel seu futur laboral.

A aquest acte hi han assistit també el gerent de la Fundació Asindown de la Comunitat Valenciana, Manuel Campos; la coordinadora d’el Centre de Suport a la Inclusió d’Asindown, Mamen Buigues, i la coordinadora de el projecte Prepara-T, Lorena Torres.

Aquest any, a causa de la crisi provocada per la COVID-19, “l’esforç tant per part de l’alumnat com del professorat ha estat extraordinari”, segons Colomer.

En aquest sentit, des de la Xarxa CdT s’han adaptat materials, alternat classes en línia amb algunes presencials quan les condicions de seguretat eren adequades, s’ha reforçat el seguiment a través de tutories, i s’ha potenciat el treball en les pràctiques no laborals extremant les mesures de seguretat.

Per Francesc Colomer, “malgrat l’escenari tan complicat, el curs ha pogut finalitzar de manera satisfactòria i tot l’alumnat ha pogut adquirir els coneixements necessaris per sortir a el món laboral amb garanties”.

Per la seva banda, la responsable d’Asindown dels cursos de formació en hostaleria, Lorena Torres, ha afirmat que “aquesta formació permet cada any formar un grup d’alumnes i alumnes en uns perfils laborals dedicats a l’turisme, on poden desenvolupar-se i trobar un futur lloc de treball “.

“La formació tradicional manca d’una perspectiva inclusiva”, ha argumentat Torres, “i per això des 2018 vam decidir llançar-nos amb un projecte propi en col·laboració amb Turisme en què adaptem la formació a les necessitats de l’alumnat”.

“Si alguna cosa demostra l’alumnat és que no hi ha barreres ni pandèmies que paralitzin les seves vides, quan entitats socials, empreses col·laboradores, i administracions públiques treballen junts, les barreres són més fàcils de saltar”, ha afirmat Torres.

“L’objectiu és donar oportunitat i acompanyar en aquest procés, per això els nois i noies de la Fundació Asindown volen ser protagonistes de la seva pròpia carrera de futur” on la societat l’acompanya i adapta perquè aconsegueixin els seus objectius personals.

El secretari autonòmic de Turisme farà lliurament dijous que ve, 14 de gener, dels certificats de el projecte Prepara-T als alumnes i les alumnes amb Síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals que s’han format en el CdT de Castelló.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: