Colomer destaca el dinamisme del turisme a la província de Castelló durant la temporada estival i l’aposta per seguir desestacionalitzant

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb el president de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur), Carlos Escorihuela, per analitzar la temporada estival a la província.

Colomer ha recordat que “és el segon any des que va començar la pandèmia, i aquest segon estiu ja ha mostrat símptomes de recuperació”. En aquest sentit ha remarcat que “hem tingut un mes d’agost que s’ha comportat com un mes d’agost, tot i que per a nosaltres el repte no és el comportament d’uns mesos, el repte és la desestacionalització”.

Així mateix, ha destacat que les dades mostren que “la Comunitat Valenciana i la província de Castelló han sabut mantenir la capacitat de seducció, amb una resposta molt significativa de l’mercat nacional” i també ha destacat “el bon comportament de mercats internacionals com el francès, l’italià i l’alemany “.

Per Francesc Colomer, “serà molt important completar l’any tancant un exercici on mantinguem l’expectativa”, per la qual cosa s’ha mostrat confiat que durant aquest últim trimestre del l’any es consolidi la tendència de recuperació iniciada aquesta temporada.

Colomer ha explicat que durant la reunió Ashotur ha traslladat la necessitat de continuar amb el bo Viatgem i, en aquesta línia, s’ha mostrat partidari d’estudiar-lo i ha recalcat que “encara no hem arribat a la velocitat de creuer que desitjaríem i les polítiques d’estímul de la demanda com el bo Viatgem poden ser encara necessàries, pel que veiem molt important tractar de mantenir-les “.

El president de Ashotur ha destacat que en la temporada estival “hi ha hagut una recuperació molt important pel que fa a 2020, i hem parlat també de l’arrencada de 2022, que creiem que pot ser un any en què entrem en la normalitat, si la pandèmia ens ho permet “.

A més, el vicepresident de Ashotur, Luis Martí, ha destacat que en tot l’estiu s’han creat 18.148 llocs de treball a la província de Castelló, una dada molt important, ja que s’ha superat un 65% la dada de 2020.

Així mateix, Colomer ha volgut destacar que “des de Turisme es reprèn ia la promoció presencial que reforçarà la recuperació de l’activitat turística i el nostre posicionament en els mercats durant aquest últim trimestre del l’any”.

El proper cap de setmana de l’25 a el 26 de setembre tindrà lloc l’esdeveniment de gastronomia rural Tastem, en el CdT Morella-Els Ports. Així mateix, Turisme serà present a la World Travel Market de Londres al novembre i es recuperarà l Mostra de turisme de la Comunitat Valenciana a l’octubre. Amb això, “recuperem l’activitat i recuperem fites de el Pla de Màrqueting a partir de ja”, ha afegit Colomer.

Dades jun.-jul.

Colomer ha assenyalat que “segons les dades oficials de l’INE, a falta de conèixer els resultats d’agost i setembre, les dades són optimistes”.

Així, en el període juny-juliol s’han realitzat a la província de Castelló un 228% més de pernoctacions que el 2020. L’ocupació hotelera realitzada per residents a Espanya en la província s’ha incrementat en el període de juny-juliol 01:00 237% interanual.

Per mercats, destaca el comportament de l’emissor madrileny que ha crescut un 247,4% respecte a l’any passat, mentre que el mercat intern, el dels propis valencians s’ha incrementat un 175% interanual.

A més, aquestes dades de l’INE mostren que les persones residents a l’estranger han incrementat les pernoctacions en hotels de la província de Castelló un 150,4% més que el 2020. Destaca el comportament de l’mercat francès, primer mercat emissor per a la província de Castelló , que ha crescut un 146,3% respecte a 2020. També destaca el creixement d’altres mercats importants com l’italià o l’alemany, que han augmentat un 99,6% i un 182,7% respectivament.

Pel que fa a l’allotjament extrahoteler, les dades de l’INE referents a el període juny-juliol en la província de Castelló, mostren un increment d’un 134,8% respecte a 2020.

Les pernoctacions en apartaments de Castelló han augmentat al juny-juliol 01:00 190,1% respecte a 2020. En la modalitat de càmpings s’han incrementat les pernoctacions un 142,6% interanual, mentre que, en l’allotjament rural, durant aquest estiu s’han registrat un 10,1% menys pernoctacions que durant el mateix període de 2020,

Demanda estrangera en tot tipus d’allotjament

Pel que fa a l’arribada de turistes estrangers a la província de Castelló en tot tipus d’allotjament, les dades oficials de l’INE del mes de juliol mostren que la demanda estrangera es va incrementar un 40% respecte a juliol de 2020, tot i que encara les dades són un 29,3% inferiors als registrats el juliol de 2019, l’any anterior a la pandèmia.

Estimació final de la temporada

Segons una enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana d’estimació d’estiu, al mes d’agost de 2021 els hotels de litoral de Castelló haurien registrat una ocupació de l’81,58%, 37,4 punts més que l’agost de 2020 (6 punts menys que el 2019).

A més, segons aquest sondeig els hotels de l’interior haurien aconseguit una ocupació de l’73,11%, fet que suposa 8,2 punts més que a l’agost de 2020, mentre que els apartaments turístics haurien registrat a l’agost una ocupació de l’93,24%, que indica 25,3 punts més que l’agost de 2020.

L’enquesta reflecteix un avanç de l’ocupació estimada per al mes de setembre, que mostra per als hotels de litoral de Castelló de l’56,6%, que es tradueix en 38,4 punts més que el 2020.

Els hotels d’interior tenen una previsió d’ocupació de l’47,22%, que implica 37,2 punts més que al setembre del 2020, mentre que els apartaments parteixen amb unes previsions d’ocupació de l’59%.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: