Colomer aposta per impulsar la tecnologia i la intel·ligència artificial al turisme “preservant l’ètica i els drets de les persones”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha apostat per “impulsar la tecnologia i la intel·ligència artificial al sector turístic per possibilitar que l’experiència a la destinació sigui més grata”.

Francesc Colomer ha recalcat que “estem en un moment en què vindran més oportunitats, més tecnologia i novetats, però sempre hem de preservar la component ètica i no lesionar els drets de les persones” durant la presentació a Benidorm del projecte ‘Reconeixement facial en hotels’ , impulsat per Turisme Comunitat Valenciana i l’Associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec).

Colomer ha ressaltat que “aquest projecte expressa l’essència de la governança col·laborativa”, alhora que ha incidit que “una vegada més, Benidorm se situa en una posició d’avantguarda fins i tot en els pitjors moments en què no hem deixat de mirar el futur amb llums llargs”.

Per la seva banda, la secretària general de Hosbec, Nuria Montes, ha explicat que “al sector hoteler pensem que havíem d’actuar per agilitzar el check in als hotels” i que “hem impulsat aquest projecte i des del primer moment hem comptat amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha detallat que “el sistema compleix totes les indicacions de l´agència de protecció de dades, ja que no s´emmagatzemen imatges ni dades, ia més, ha tingut molt bona acollida pels clients”.

El projecte té com a objectiu implantar la solució del reconeixement facial a tot el territori de la Comunitat Valenciana. Els hotels participants en aquesta fase pilot compten amb la tecnologia implantada, integrada i en ús per als clients.

En tots ells, hi ha un procés de check-in ‘online’ previ a l’arribada al client, o en aquell mateix moment, que permetrà disposar d’accés a l’hotel amb la clau de l’habitació, mitjançant una identificació de la seva cara i una comprovació de la seva identitat amb el document prèviament presentat.

El projecte pilot es porta a terme en hotels de les tres províncies de la Comunitat, encara que la ciutat de Benidorm compta amb més pres d’hotels participants.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: