Colomer anuncia que Turisme destinarà 350.000 euros a ajudes per lluitar contra l’intrusisme als allotjaments turístics de la Comunitat

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit la Comissió sobre l’Intrusisme al sector turístic que s’ha celebrat a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur.

Francesc Colomer ha anunciat que “al pressupost del 2022 hem situat 350.000 euros per fer campanyes contra l’intrusisme i en defensa de l’oferta reglada, que és la que genera ocupació, impostos, imatge i reputació”.

El responsable de Turisme ha explicat que “es tracta d´una línia d´ajudes que destinem amb l´objectiu de traslladar al mercat turístic missatges de fiabilitat i garantia vinculats al´oferta turística allotjativa reglada de la Comunitat, ia més volem fomentar en el consumidor l´elecció de l’oferta reglada”.

Colomer ha recalcat que “la lluita contra l’intrusisme té a veure amb disciplina, normativa, però també amb pedagogia social” i que des de Turisme “destinem inversió específica per a campanyes contra l’intrusisme per reforçar la bona experiència turística que es basa, única i exclusivament , a la visita a l’oferta reglada que se sotmet a certificacions, normativa i exigències que el mercat ens demana”.

Per al titular de Turisme, “la professionalització és una de les nostres obsessions i l’objectiu és que aquesta comissió sigui tan àmplia com sigui possible perquè tots puguem contribuir i aportar”.

En aquesta línia, ha explicat que “reprenem la Comissió d’Intrusisme amb més forces perquè, tot sembla indicar, que estem a les portes d’un retorn de la massa crítica de flux turístic”, per això ha llançat el missatge que “anem a tenir com a prioritat la lluita contra l’intrusisme”.

A més, Colomer ha recalcat que “la lluita contra l’intrusisme és coral” i ha recordat que “a l’Estatut del Municipi Turístic, un dels paràmetres per a la designació de Municipi Turístic és el compromís d’accions contra l’intrusisme, ja que les ciutats són la primera línia de defensa d?un turisme de qualitat i on l?intrusisme no hi té cabuda”.

Balanç 2021 i planificació actuacions 2022

D’altra banda, durant la comissió s’ha presentat el balanç d’actuacions del 2021 i s’ha avançat la planificació d’accions que cal fer el 2022 des dels serveis d’inspecció.

Cal destacar que, malgrat les dificultats davant la COVID-19, durant el 2021 s’han registrat un total de 5.276 nous habitatges turístics, fruit de les actuacions que s’han dut a terme a través del Pla d’Inspecció de la Direcció General de Turisme. Per províncies, s’han registrat 910 nous habitatges turístics a la província de València, 3.608 a la província d’Alacant, i 758 a la província de Castelló.

Pel que fa al programa d’intrusisme per a habitatges d’ús turístic desenvolupat en col·laboració amb ajuntaments de la Comunitat Valenciana, cal destacar que durant el 2021 es van dur a terme més de 300 actuacions a la Comunitat. En concret, se’n van fer 63 a la província de Castelló amb la col·laboració dels ajuntaments de Navajas, Morella, Benicàssim, Peníscola i Alcalà de Xivert.

A la província de València es van realitzar 221 actuacions amb la col·laboració dels ajuntaments de Gandia, Cullera, el Puig, Alboraia i Oliva. Mentre que a la província d’Alacant, es van realitzar 21 actuacions amb els acords signats amb els ajuntaments de Dénia, Santa Pola, Calp, Benidorm, Campello, Xàbia i Finestrat.

Altres accions dutes a terme durant el 2021 ha estat la comprovació de les activitats i empreses turístiques d’acord amb la legislació turística, el programa de qualitat en hotels als programes de control als guies de turisme, així com el programa d’accessibilitat a empreses turístiques, entre d’altres.

A més, a la Comissió d’Intrusisme s’ha aprovat el Pla d’Inspecció del 2022 que recull actuacions de comprovació de les reclamacions i denúncies interposades per usuaris i usuàries, la comprovació d’establiments clandestins, així com l’assessorament als professionals del sector.

Així, es continuarà treballant en el control de les activitats i les empreses turístiques d’acord amb la legislació turística, el programa de qualitat en hotels, l’actualització del registre d’allotjaments rurals, així com el d’habitatges d’ús turístic i la comprovació en blocs i conjunts. d´apartaments turístics, entre altres actuacions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: