Colomer afirma que ja hi ha pols al mercat turístic i Fitur es presenta com l’avantsala de la “recuperació gradual i paulatina de el sector”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha afirmat aquest dijous en el marc de la Fira Internacional de Turisme, Fitur, que “estem davant d’una recuperació turística gradual i paulatina, tots els professionals aquí presents constaten que la gent no ha perdut les ganes de viatjar “, a més ha volgut posar l’accent en” la fidelitat dels viatgers de la Comunitat que estimen i adoren el nostre destí “.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha incidit que “el ritme de la vacunació ens ajuda i aquest serà un estiu de transició i de dinàmica creixent” i que “ja hi ha pols al mercat, que s’està percebent en la reobertura de molts establiments d’allotjament i altres empreses complementàries “.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions a l’estand de la Comunitat Valenciana a Fitur, després d’una reunió que ha mantingut amb el director de l’Oficina Espanyola de Turisme a Londres, Javier Piñanes. Una trobada, a què també s’ha sumat el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés.

Durant la reunió, Colomer ha traslladat el malestar al sector turístic valencià per les decisions de el Govern britànic i ha tornat a sol·licitar la necessitat que es valorin les dades reals de cada regió.

Colomer reitera necessitat de l’turisme britànic

“Sense el turisme britànic, la Comunitat Valenciana no té el volum de turistes desitjable”, ha apuntat Colomer, per tant ha asseverat que “el deure institucional va encaminat a defensar que la Comunitat és una destinació segura i preparat per satisfer les expectatives de els nostres visitants “.

El president de Turisme CV ha lamentat “que no es regionalicen les dades, de manera que els valencians evolucionarem a l’compàs del conjunt d’Espanya en aquest mercat internacional”.

Municipi Turístic a Cullera

Fitur també ha estat escenari aquest dijous de l’acte de lliurament per part de l’secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, a l’alcalde de Cullera, Jordi Major, el distintiu que acredita a la destinació la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, després de la seva publicació oficial aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme ha volgut destacar que “el món post-COVID necessitarà hospitalitat i construir una societat avançada sentimentalment tal com ho ha fet Cullera, la declaració de municipi turístic equival a una presentació d’autenticitat, clau en les credencials d’una destinació “.

En aquesta línia, ha assenyalat que “Cullera ha sabut adaptar els seus paràmetres de sostenibilitat, digitalització i governança, ha ratificat el seu compromís amb l’ètica, l’hospitalitat i la lluita contra l’intrusisme, i ha apostat per la qualificació de les persones i el capital humà, així com pel producte com a recurs de valor “.

Per a Colomer, “aquest reconeixement que avui hem lliurat a Fitur es presenta com el millor passaport de futur i de reclam d’una potència turística” i reflecteix “una actitud col·lectiva d’una ciutat que vol rebre i vol adaptar-se a el nou context d’un turisme més exigent “.

Cullera, cinquena destinació amb aquest distintiu

Cullera és la cinquena destinació de la Comunitat Valenciana, després de Benidorm, València, Gandia i Benicàssim, que ha complert la nova mètrica de el model de municipi turístic, d’acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació a la Llei de el nou Estatut de Municipi Turístic, el Decret 5/2020 que regula aquesta figura.

Alguns dels criteris que han permès a Cullera assolir aquesta condició són, entre altres, que compta amb un total de 8.682 places en allotjament turístic reglat, la seva població resident és de 22.521 habitants i la seva població turística supera les 305.000 persones en temporada alta.

A més, aquesta destinació costaner de el litoral valencià compta amb recursos turístics de primer ordre, amb platges certificades amb segells de qualitat i amb festes declarades d’interès turístic. Cullera compta també amb el Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent; és membre de la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana i està adherida a el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (Sicted).

Així mateix, l’Ajuntament col·labora amb Turisme en la lluita contra l’intrusisme i la competència deslleial i disposa de diversos mitjans per facilitar la participació ciutadana en matèria de turisme.

Nova marca turística de Castelló

L’agenda de l’titular de Turisme a Fitur també ha contemplat la seva participació en la presentació de la nova marca turística de Castelló, on ha destacat “el dinamisme i la capacitat d’innovar que tenen les destinacions de la Comunitat Valenciana”.

Per Francesc Colomer “una marca és sempre símbol de moltes coses i evoca principis i valors, atributs que s’alien per vibrar amb l’emoció de la novetat”.

En aquest context, el secretari autonòmic ha felicitat a Pepe Gimeno, autor d’aquesta nova marca de Castelló

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: