Colomer advoca per reflexionar sobre el valor del territori i l’autenticitat com a “clau del futur” per a les destinacions turístiques

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat a Vilanova d´Alcolea la tercera jornada de sensibilització que organitza la Plana de l´Arc, centrada en el ‘El paisatge turístic urbà i rural’, i l’objectiu del qual és posar en valor el conjunt del territori a través de la sostenibilitat.

Es tracta d’una sessió emmarcada dins del ‘Pla de Dinamització i Governança Turística de l’Associació Intermunicipal de promoció de la Plana de l’Arc’, que conformen els municipis de Benlloc, Cabanes, Serra Engarcerán, Coves de Vinromà, Torre d ‘a Doménec, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i Vall d’Alba.

El titular de Turisme ha posat en valor els plans de dinamització, especialment el de la Plana de l´Arc, “on tots estem alineats per treballar un canvi de mentalitat, de concepte d´un territori, que s´ha convertit en un viver de idees on hi caben totes les mirades”.

Així mateix, ha advocat per “reflexionar sobre el valor del territori i de l’autenticitat”, i ha recordat que “allò que no té replica al món, té la clau del futur”. Un cop més, el titular de Turisme ha reiterat la seva defensa del territori, assenyalant que “serà sempre la proposta més honesta i competitiva al mercat”.

Colomer ha estat acompanyat per l´alcalde de Vilanova d´Alcolea, Francisco Oller; la diputada provincial de Castelló, Virgínia Martí, el president de l’Associació Intermunicipal de la Plana de l’Arc, Àngel Ribes i el director de la Jornada de la Universitat Jaume I, Jaume Gual.

Pla de Dinamització de la Plana de L´Arc

Amb el Pla de Dinamització de la Plana de l´Arc, Turisme Comunitat Valenciana destina un total de 130.000 euros el 2022, la mateixa quantitat que aporta a parts iguals, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló i la pròpia Associació de la Plana de L ´Arc.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, modernització, foment i consolidació dels productes turístics valencians, atenent fonamentalment criteris de millora de la competitivitat, sostenibilitat i reequilibri socioterritorial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: