Climent: “València Digital Summit posiciona a nivell internacional el sistema emprenedor innovador i tecnològic de la Comunitat Valenciana perquè reuneix grans referents de tot el món“

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “València Digital Summit ajuda a posicionar a nivell internacional el sistema emprenedor innovador i tecnològic de la Comunitat Valenciana perquè aplega grans referents de tot el món”.

Climent ha participat a la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment tecnològic internacional de referència a la Comunitat Valenciana, que se celebrarà del 24 al 26 d’octubre a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Aquest esdeveniment és organitzat per StartUp València i compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible.

El conseller ha explicat que “a la Comunitat Valenciana no només busquem una emprenedoria basada en la innovació, sinó també una emprenedoria que sigui sostenible, de triple impacte, que transcendeixi el benefici econòmic i que també generi beneficis positius sobre la societat i el medi ambient ”.

Segons Climent, “hem de generar les condicions adequades perquè les persones emprenedores tinguin la seva oportunitat d’emprendre, des de la fase d’ideació fins a la de finançament i consolidació”, i per això, “també és clau que els diferents agents i entitats que componen el ecosistema emprenedor, com a institucions, administracions, universitats i organitzacions empresarials estiguin compromesos i col·laborin en la mateixa direcció”.

El conseller ha recordat que des de la conselleria hem posat en marxa un programa anomenat LLAMP, “que agrupa, reorienta i integra totes les accions i instruments al servei de l’ecosistema emprenedor i de l’economia social, amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica i en objectius de desenvolupament sostenible”.

LLAMP 3i és un programa d’acceleració avançada “per involucrar les empreses en la consecució del triple impacte innovador, en els vessants social, mediambiental i econòmic, per tal d’alinear-los amb els objectius de desenvolupament sostenible”, segons el conseller.

València Digital Summit 2022

Sota el lema Inspiring the Good Future, València Digital Summit 2022 mostrarà com la tecnologia, la innovació i la digitalització estan construint un futur millor i per què són fonamentals per afrontar els principals reptes socials i econòmics a què s’enfronta la societat.

En aquesta cinquena edició, les persones emprenedores tindran l’oportunitat de mostrar els projectes a les més de 10.000 persones que s’esperen aquest any. La cita comptarà amb més de 300 ponències de líders internacionals i nacionals de prestigi reconegut. A més, reunirà més de 150 corporacions i més 1.500 startups.

L’accés a València Digital Summit és totalment gratuït amb registre previ a través de la seva pàgina web. En aquesta trobada els i les assistents podran gaudir de zones expositives on es presentaran les darreres novetats tecnològiques, tendències i productes disruptius a través d’experiències interactives. Tot això amb l’objectiu de reivindicar el talent existent a la Comunitat Valenciana, atreure inversió a la regió i generar oportunitats de negoci entre corporacions i startups.

Com a novetat d´aquesta cinquena edició, l´esdeveniment tecnològic comptarà amb un fòrum B2B de pagament amb contingut premium i activitats exclusives per a professionals, Summit Pro.

Pes de l’ecosistema emprenedor a l’economia valenciana

Segons les dades de l’Observatori Startup de la Comunitat Valenciana elaborat per Startup València, el nombre de startups ha augmentat un 12%, respecte al novembre del 2021, i ha assolit una xifra de 1.133 startups a la Comunitat Valenciana.

Els sectors en què creix més aquest tipus d’empreses són recursos humans, continguts i sportstech. Pel que fa a tecnologia, més del 50% de les startups valencianes desenvolupen solucions basades en intel·ligència artificial, big data, internet de les coses i computació al núvol. Nanotecnologia i blockchain són les tecnologies que més han crescut, un 20% respecte al 2021.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: