Climent: “La diversificació industrial i l’evolució dels sectors tradicionals a través de la sostenibilitat i la innovació fan més resilient la indústria davant les crisis”

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “la diversificació industrial i l’evolució dels sectors tradicionals a través de la sostenibilitat i la innovació fan més resilient la Indústria davant les crisis”

Climent i l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi Gonzàlez, i part de la corporació municipal han visitat les empreses Caisa, Tubular Confort i Tapitec, a Tavernes de la Valldign, ai Pedrós, a Favara, relacionades amb el sector de l’descans i la indústria auxiliar de somiers i sofàs.

Aquestes empreses pertanyen a una mateixa família que va iniciar el seu negoci amb la fabricació de molles i estructures de llits. Ara, compta amb aquestes empreses, una d’elles dedicada a l’abastament industrial, una altra a la fabricació de llits articulats i una altra que fabrica complements metàl·lics per a sofàs i una altra està més dirigida a l’plàstic.

D’altra banda, Climent ha tornat a visitar l’empresa de Tavernes Mandriladora Alpesa, que el 2017 va llançar una innovació, Upalet, el palet de cartró evolucionat; innovador i sostenible. Un palet que ja competeix amb els sectors tradicionals de palets de fusta i plàstic. Aquest nou palet, neix de la mentalitat de l’canvi industrial necessari, que s’enfoca en la sostenibilitat i la innovació com a base de progrés. En quatre anys aquest projecte ja està consolidat.

Climent ha ressaltat “l’important esforç que està realitzant la Conselleria amb les pimes valencianes donant suport als principals sectors industrials i als projectes d’inversió que suposen la implantació de noves línies de producció en establiments industrials, així com les que comporten millores o la modernització de línies de producció “.

En aquest sentit, la Conselleria d’Economia Sostenible ha subvencionat el 2020 un projecte d’ampliació productiva en la indústria de l’descans, valorat en 200.000 euros, dins de les ajudes en matèria d’industrialització per inversions de pimes industrials de la Comunitat Valenciana que milloren la competitivitat i sostenibilitat en el marc de la tercera fase de el Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV).

El conseller també ha ofert a les empreses les ajudes de la Conselleria i d’organismes dependents, com el Ivace, per facilitar la seva promoció exterior, o serveis com la xarxa d’atenció exterior a les empreses (25 antenes que donen servei a 35 mercats diferents) , i la col·laboració amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana.

Ajuda d’Economia a les pimes

En total, la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball ha concedit el 2020 ajudes per valor de 31.105.782 euros a 443 empreses sol·licitants pertanyents als 17 sectors industrials més rellevants de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu d’aquestes subvencions, corresponents a la tercera fase d’el Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, és donar suport a la realització d’inversions sostenibles de caràcter industrial que contribueixin a el creixement i consolidació de pimes industrials.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: