Climent: ‘Hem gestionat set projectes d’inversió prioritaris amb una inversió prevista de 155,57 milions d’euros’

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha qualificat de “satisfactori” el treball realitzat pel Punt d’Acceleració a la Inversió des de la posada en marxa de la Llei d’Acceleració de la Inversió a Projectes Prioritaris (LAIP).

Des de la publicació de la LAIP, el Punt d’Acceleració a la Inversió ha declarat “set projectes prioritaris, amb una inversió total prevista de 155,75 milions d’euros i amb la previsió de 208 nous llocs de treball”, ha indicat.

Climent ha oferit aquestes dades durant la seua compareixença en Les Corts per a informar a petició pròpia, de les actuacions realitzades quan es compleix un any de l’entrada en vigor de la LAIP, impulsada per la Conselleria d’Economia Sostenible.

Dels set projectes esmentats, tres han seleccionat la província de València amb una inversió prevista de 124,39 milions d’euros, e1 projecte se situa a Castelló, amb una inversió prevista de 9,16 milions d’euros, i tres a Alacant, amb una inversió prevista de 22,19 milions d’euros.

Rafa Climent s’ha referit, així mateix, a la creació de llocs de treball, que es xifren en 208: 60 llocs de treball a València, 41 a la província de Castelló i 107 a Alacant.

En aquest sentit, Climent ha afirmat estar satisfet dels resultats aconseguits fins hui. “Continuarem treballant amb les premisses marcades en la Llei d’Acceleració a Projectes Prioritaris potenciant el Punt d’Acceleració a la Inversió per a atraure projectes d’interés que aporten creació de llocs de treball i un valor afegit en àrees com el desenvolupament tecnològic i innovació, la vertebració territorial o la protecció mediambiental, entre altres”, ha indicat.

Així mateix, Climent ha valorat molt la labor de coordinació que està realitzant el Punt d’Acceleració a la Inversió amb la resta de departaments de l’Administració durant el desenvolupament de cadascun dels projectes d’inversió, la qual cosa redunda en una reducció de terminis per a les empreses inversores.

Posada en marxa de la Llei

El conseller ha repassat les principals fites de posada en marxa de la Llei 19/2018, de 13 de juliol, de la Generalitat davant la necessitat d’impulsar aquells projectes que es consideren d’interés per a la Comunitat Valenciana, establint un únic interlocutor i minimitzant les barreres derivades de la tramitació administrativa que afecta als processos d’inversió de les empreses.

A través d’aquesta Llei es crea i regula el Punt d’Acceleració a la Inversió com un instrument de coordinació i impuls de projectes empresarials d’empreses locals o foranes, amb el qual es persegueix fomentar la inversió i la reinversió així com la creació d’ocupació.

A més, el Punt d’Acceleració a la Inversió afavoreix els processos d’inversió mitjançant la simplificació de tràmits, l’eliminació de traves administratives i la reducció dels terminis per a facilitar en tot moment la iniciativa empresarial.

Un dels detalls rellevants és el suport a l’execució de projectes d’inversió que aporten un valor afegit en àrees com la del desenvolupament tecnològic i la innovació, el desenvolupament i la vertebració territorial, la generació d’ocupació, la recuperació i foment de sectors tradicionals o la protecció mediambiental entre altres.

«S’ha tractat, en tot cas -ha afirmat Rafa Climent- de treballar amb celeritat en una norma que facilite el desenvolupament en el nostre territori de projectes que tinguen un valor afegit».

Entre les “fites” d’questa llei figuren l’elaboració del Decret 189/2018 de 19 d’octubre a través del qual es va crear la Comissió Permanent d’Inversions com a òrgan col·legiat encarregat de consensuar i elevar la proposta de criteris avaluables i els mínims exigibles per a considerar un projecte d’interés per a la Comunitat Valenciana (Resolució de 12 de desembre de 2018). El 7 de juny de 2019, es va aprovar el Reglament de la Llei.

A fi d’informar les diferents entitats i ajuntament de l’entrada en vigor d’aquesta Llei i del treball realitzat pel Punt d’Acceleració de la Inversió, la Conselleria d’Economia ha organitzat una sèrie de reunions de treball amb agents implicats en l’atracció d’inversió a la Comunitat per a canalitzar els projectes d’inversió i aconseguir el major rèdit de les mesures empreses en aquesta matèria.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: