Climent: “Hem de donar visibilitat al model cooperatiu perquè és important aconseguir una major cooperativització de la nostra economia per transformar el nostre model de desenvolupament”

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “hem de donar visibilitat a el model cooperatiu perquè és important aconseguir una major cooperativització de la nostra economia per transformar el nostre model de desenvolupament”.

El conseller ha explicat que “el cooperativisme té una llarga tradició en el nostre territori en gairebé tots els sectors i activitats econòmiques, i sobretot perquè és un model empresarial que ha de ser especialment protagonista en la transformació del nostre model productiu, ja que representa valors com la solidaritat, la corresponsabilitat, la proximitat i la sostenibilitat, sense oblidar l’eficiència empresarial “.

Climent, al costat de el president de Concoval, José Vicente Villaescusa, i la directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, han visitat aquest matí dues cooperatives. La primera d’elles, Caixa Popular, una cooperativa financera, i Unipro corresponent a el sector agroalimentari.

“A nivell financer, hem comprovat que després de la desaparició de les principals caixes d’estalvis valencianes, és el cooperativisme, com ara Caixa Popular, el qual s’ha erigit com el veritable sector financer valencià. I en l’àmbit agroalimentari les cooperatives són clau per a la vertebració del nostre territori, la dinamització econòmica i la creació d’ocupació a les zones rurals, ja que són sovint les úniques empreses ubicades en aquestes zones “, ha ressaltat Climent després d’aquestes visites.

Caixa Popular

És una cooperativa de crèdit que actualment té 76 oficines i és l’entitat financera valenciana amb major volum d’actius.

Com a cooperativa de segon grau, Caixa Popular integra en el seu capital a cooperatives i altres empreses dels diferents sectors econòmics valencians (distribució comercial, moble, tèxtil, vidre, serveis, ensenyament, habitatges, ceràmica, joguines i metal·lúrgia), al costat de l’col·lectiu de treball, que també és soci de l’entitat

Cooperativa Unió Protectora d’El Perelló (Unipro)

Aquesta cooperativa agroalimentària ve desenvolupant les seves tasques de suport a l’agricultura valenciana des de 1950, sense interrupció. El seu producte més emblemàtic és el tomàquet, que complementa amb hortalissa oriental durant vuit mesos (exportació) i amb altres hortalisses mediterrànies durant quatre mesos (mercat interior).

Situada al costat de el Parc Natural de l’Albufera té un alt compromís mediambiental. Disposa de botiga pròpia en temporada, en la que es ven exclusivament producció local dels socis.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: