Climent es reuneix amb l’alcalde de la Font de la Figuera per tractar la possible adhesió del municipi a la Llei d’Acceleració

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha visitat aquest matí l’Ajuntament de la Font de la Figuera, on ha mantingut una reunió amb l’alcalde de l’ municipi, Vicent Muñoz, i membres de consistori.

Durant la trobada, Rafa Climent ha informat de les ajudes de la Conselleria en matèria d’indústria, internacionalització, el comerç i l’ocupació i ha reiterat la disposició de la Conselleria per donar suport a les empreses del municipi i al seu teixit productiu.

Una de les preocupacions de el sector productiu és el cost de l’energia com a grans consumidors de la mateixa i, en aquest sentit, Climent ha subratllat que des de la Conselleria s’està treballant en la transformació de l’energia i “tenim traçat un full de ruta amb una idea molt clara de guanyar en eficiència apostant per l’energia renovable “. “Energia de proximitat, ordenada i d’autoconsum, mitjançant les comunitats energètiques locals”.

A més, durant la trobada han tractat la possible adhesió d’aquest municipi a la Llei d’Acceleració de projectes d’interès prioritari (Laip), que persegueix incentivar i atraure activitats industrials, comercials i de serveis de l’execució del qual derivin beneficis afegits de caràcter social, mediambiental i innovador.

Climent ha explicat els antecedents d’aquesta llei, marcats per un alentiment de l’entorn econòmic i la necessitat d’incentivar la inversió i reinversió en la Comunitat Valenciana “reduint o eliminant traves burocràtiques que suposen una barrera als processos d’implantació al nostre territori”.

D’aquí la creació d’un punt d’acceleració a la inversió dependent de la Direcció General d’Internacionalització dins de la Conselleria d’Economia Sostenible. Aquest punt d’acceleració s’encarrega de la centralització, coordinació i la simplificació administrativa, que incideix al seu torn “en una reducció de costos a l’ésser menors els temps d’espera per iniciar l’activitat”.

Rafa Climent ha traslladat a l’alcalde de la Font de la Figuera la importància d’estrènyer la col·laboració interadministrativa entre tots els departaments i organismes de la GVA i també amb aquelles corporacions locals interessades i que subscrivissin l’oportú instrument de col·laboració.

A través d’aquests convenis de col·laboració amb les corporacions locals “perseguim l’acceleració dels projectes empresarials declarats com a prioritaris d’inversió per a la Comunitat Valenciana que es vagin a desenvolupar en cada municipi”, ha assenyalat el conseller.

Els projectes empresarials declarats prioritaris d’inversió pel Punt d’Acceleració a la Inversió tindran una tramitació preferent i urgent, amb el resultat d’una reducció a la meitat dels terminis dels tràmits establerts en els procediments administratius de la Generalitat que s’hagin de seguir per a la execució efectiva de el projecte.

Quedaran vinculats a aquesta tramitació prioritària els òrgans de la Generalitat, les entitats del seu sector públic instrumental, els terminis ordinaris dels tràmits administratius, llicències i informes de les corporacions locals amb les que s’hagi subscrit l’oportú instrument de col·laboració, que quedaran igualment vinculats a la tramitació d’urgència.

Tot això, sense perjudici de la legislació bàsica aplicable en la matèria en cada cas, a la qual no afectarà, ni tampoc als terminis relatius a la presentació de sol·licituds i ni de recursos en els procediments o d’informació pública, així com els de naturalesa fiscal.

Rafa Climent ha explicat que “ja són 6 els municipis de la província de València que s’han adherit a través de convenis a aquesta llei”. Els municipis de la província de València que ja s’han adherit a través de convenis de col·laboració són Silla, Castielfabib, Alzira, Paterna, Chelva i Vallada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: