Climent: “El suport a la indústria i l’ocupació han estat els eixos principals d’actuació a l’Alcoià, una de les comarques amb més activitat industrial del nostre territori”

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat que “el suport a la indústria i el foment de l’ocupació han estat els eixos principals de la conselleria els darrers anys a la comarca de l’Alcoià per a donar suport a la modernització del teixit productiu, la creació de llocs de treball i en general el dinamisme econòmic d’una de les comarques amb més activitat industrial del nostre territori.

En total, des del 2015, la conselleria ha destinat a aquesta comarca més de 135 milions, dels quals destaquen pel seu suport a les empreses partides com la corresponent a innovació, amb 51 milions, a parcs empresarials 13,1, a indústria 18, 9 milions i internacionalització 3,7 milions.

Climent ha visitat l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, on ha estat rebut per l’alcalde Josep Sempere Castelló.

En l’àmbit de l’ocupació, el conseller ha destacat que entre el 2021 i el 2022, Labora ha invertit més de 9,7 milions d’euros a la comarca que han beneficat més de 1.300 persones. D’aquesta manera, mitjançant el programa Avalem Joves, que està ideat per afavorir l’ocupabilitat de les persones més joves, s’han contractat 80 persones de menys de 30 anys.

D’altra banda, a través del programa Avalem Experiència que recolza la inserció laboral de la gent gran s’han contractat 234 persones.

A més, Labora dóna suport a aquesta comarca a la integració laboral de les persones amb discapacitat a través dels Centres Especials d’Ocupació. En aquest cas, han estat 113 les persones beneficiàries.

Climent ha ressaltat que “Banyeres, tot i ser una petita localitat, és un municipi amb un teixit industrial molt potent, format per unes 150 empreses dedicades a diferents sectors com el tèxtil, paperera i plàstic”, i ha ressaltat la importància de “ apostar pel manteniment i la modernització d’aquest teixit productiu que genera ocupació de més qualitat”.

D’altra banda, el conseller ha visitat les actuacions que estan realitzant les cinc persones contractades per l’Ajuntament a través del programa Emerge de conservació de muntanyes a la zona del Molí Sol, un paratge d’especial importància ja que és proper a la Serra de Mariola .

Aquest programa permet la contractació de persones aturades per les 269 corporacions locals de la Comunitat Valenciana seleccionades per lAgència Valenciana dEmergències.

Les subvencions tenen l’objecte de realitzar actuacions que mitiguin o redueixin un risc contemplat en un pla o procediment d’emergències i de manera especial la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavoreixin la intervenció dels mitjans dextinció.

El projecte Emerge de Labora l’han elaborat conjuntament la Conselleria d’Economia i l’Agència Valenciana d’Emergències. Es tracta d’una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat i amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de 15 milions per part de Labora.

En total amb aquests ajuts Labora preveu que se’n puguin beneficiar al voltant de 1.400 persones aturades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: