Climent: “El comerç local ha d’enfrontar el repte de la transformació digital per competir amb el comerç electrònic”

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha recordat que “el comerç local ha d’enfrontar el repte de la transformació digital per poder competir amb el comerç electrònic, ja que en la transformació del nostre model productiu cap sector pot quedar-se enrere en el procés de digitalització “.

A més, Climent ha ressaltat que el coronavirus i el teletreball han fet que moltes persones hagin tornat a mirar cap al comerç local, de manera que pot ser una oportunitat per aconseguir que més persones consumidores optin per aquest comerç i pels productes de proximitat.

Rafa Climent ha participat en la presentació de la nova eina ‘Nou Gremial’, posada en marxa per Unió Gremial, i ha felicitat a aquesta entitat per “una iniciativa que esperem que suposi un gran impuls a la venda de productes de l’petit comerç i artesania per Internet “.

Ajudes d’Economia a la digitalització

En 2018, la Conselleria d’Economia Sostenible va posar en marxa el Pla d’Impuls a l’Comerç Electrònic de la Comunitat Valenciana, amb un pressupost de 12 milions fins 2023, destinat a unes 50.000 empreses de el comerç i l’artesania perquè assoleixin les millors condicions de fer enfront de les necessitats de la clientela digital.

També es van modificar les bases reguladores aturar les ajudes a pimes i micropimes de comerç i artesania, amb fi d’introduir com a prioritat la transformació digital i la venda en línia.

A més, per pal·liar la crisi generada per la COVID-19, una bona part dels 7 milions d’ajudes urgents a el comerç i l’artesania s’han dirigit també cap a aquests objectius.

‘Nou Gremial’

‘Nou Gremial’ neix amb vocació de constant evolució i adaptació als reptes, en matèria de digitalització, que pugui demanar el comerç valencià. Durant aquests mesos, s’ha fet palesa la importància de tenir una plataforma pròpia i amb garanties, on els valencians i valencianes puguen accedir als seus comerços de sempre des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

La campanya va començar el passat 21 de setembre amb una precampanya en mitjans en la qual es pretenia generar expectació sobre l’arribada de l’ ‘Nou comerç local’.

A partir d’aquest dijous arrenca la campanya en mitjans, xarxes socials i en els propis establiments el ‘nou comerç local’ animant el públic valencià a descarregar l’aplicació i gaudir dels avantatges que ofereix: trobar botigues o productes a prop, comprar en línia , buscar informació rellevant i, tot això, amb la garantia i qualitat que ofereix el comerç de proximitat tradicional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: