Climent destaca que “la ‘Guia ASEBEC 4.0’ finançada pel Ivace impulsa la digitalització” de el sector ceràmic de la Comunitat Valenciana

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, acompanyat de la directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha assistit a la presentació de la ‘Guia ASEBEC 4.0’ per al sector ceràmic desenvolupada per l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) en col·laboració amb la Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària Ceràmica (ASEBEC) i algunes de les seves empreses associades i finançada pel Ivace a través de fons Feder.

“Aquesta guia, única de moment al mercat, té per objecte accelerar la transició de l’procés tradicional a l’digital a totes les empreses de el sector no només nacionals sinó internacionals, ha assenyalat Rafa Climent

La guia ASEBEC, que es pot descarregar a través del web (consultar aquí) està sent traduïda a dos idiomes, detalla les tecnologies d’avantguarda aplicables a les empreses de el sector i reuneix diferents solucions enfocades a facilitar la implantació de l’estratègia 4.0 en els processos de fabricació i en tota la cadena de valor.

A més, tota la informació que recull podrà ser utilitzada com a eina formativa, ajudant a crear llocs de treball qualificats, tan necessaris, en el sector.

Climent ha indicat que “les empreses tenen a la seva disposició una eina molt útil per a moure en mercats cada vegada més competitius on la presa de decisions han de realitzar-se de la forma més correcta i amb la major rapidesa possible per seguir mantenint la competitivitat a llarg termini. ”

En aquest sentit, ha destacat que la guia En “és fruit de l’experiència de l’ITC, la inquietud de ASEBEC per apropar noves tecnologies a el sector i el compromís d’una administració que des del primer moment treballa perquè tot el teixit industrial, per petit que sigui, donin el salt a la indústria 4.0 “.

Per la seva banda, el president de ASEBEC, Juan Vicente Bono, ha ressaltat la necessitat que “com més aviat les empreses de maquinària adoptin aquesta guia que resulta essencial per abordar aquest canvi”.

En l’acte han estat presents el director d’ITC / AICE, José Gustavo Mallol i membres de les directives d’Ascer i de l’Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics.

Demostrador Indústria 4.0 de el sector

La ‘Guia ASEBEC 4.0’ forma part el Demostrador Indústria 4.0 per al sector ceràmic dissenyat i creat per l’ITC en col·laboració amb empreses de el sector i finançat pel Ivace dins de la seva estratègia d’impulsar la transformació digital a tot el teixit productiu.

Aquest demostrador permetrà a les empreses disposar d’espai reals on veure la utilitat de les tecnologies d’última generació, com aplicar-les i els seus resultats.

En aquest procés de fomentar la “cultura digital” el paper dels centres tecnològics de la Comunitat ha estat clau per la seva experiència i coneixements.

“Les empreses-ha ressaltat Rafa Climent- necessiten que el capital intel·lectual i la qualitat humana de l’equip que integren els centres tecnològics s’aliï amb elles per aconseguir avançar”.

Detalls de la ‘Guia ASEBEC 4.0’

La implantació de la Indústria 4.0 pot ajudar a l’empresa a reduir d’una manera dràstica els temps que transcorren entre problemàtiques plantejades perquè pot desplegar una sèrie de tecnologies habilitadores que ofereixen informació rellevant i accessible, eliminant el que s’anomena ‘illes d’informació’.

La guia descriu amb detall tant els problemes d’origen com el plantejament de les accions necessàries oferint una sèrie de dades rellevants per a produir més, millor, amb més qualitat i en menor temps.

En tot cas, per a això és necessari incorporar nous enfocaments en l’estructura i cultura organitzativa de les companyies per tal d’estar preparades per als continus canvis associats a la transformació.

Actualment ja hi ha màquines capaces de treballar de forma autònoma que reporten en temps real informació sobre el seu estat de funcionament.

Aquesta informació es pot processar i preveure fallades, avaries o contratemps que podem anticipar, reduint els temps de resposta i millorant el rendiment de les plantes de fabricació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: