Climent destaca que el Smart Mobility València ens situa com una regió referent a la resposta que cal donar a nivell internacional per assolir els patrons de mobilitat sostenible

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que l’Smart Mobility València “situa la Comunitat Valenciana com una regió referent a la resposta que s’ha de donar a nivell nacional i internacional per assolir els patrons de mobilitat sostenible”.

Climent ha inaugurat la segona edició d’aquest esdeveniment, que se celebra a la Ciutat de les Arts i les Ciències, juntament amb la presidenta del Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana Mónica Alegre. També han assistit a aquesta inauguració la secretària autonòmica dEconomia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Empar Martinez; la directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García i la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra,

La segona edició de Smart Mobility València ha superat totes les expectatives previstes i ha aconseguit reunir, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, més de 850 persones de l’àmbit nacional i internacional de la mobilitat intel·ligent i sostenible.

Cal destacar que el suport rebut per part de la Conselleria d’Economia Sostenible ha permès comptar amb dos extensos programes, un específicament enfocat a emprenedoria, desenvolupat a través de la col·laboració amb Startup València, i una trobada empresarial internacional, de la mà de SEIMED i Ivace.

El conseller ha ressaltat que “a més dʻestablir nous models de mobilitat respectuosos amb el medi ambient, la mobilitat sostenible és un repte tecnològic i dʻinnovació que representa una gran oportunitat des del punt de vista econòmic i industrial”.

En aquest sentit “volem aprofitar aquesta evolució del sector de l’automòbil per impulsar el procés de transformació econòmica i industrialització al nostre territori”.

“L’automoció constitueix un dels sectors estratègics de la nostra indústria i, ara més que mai, té una gran rellevància la creació d’un ecosistema innovador i emprenedor que ampliï encara més el teixit productiu i la cadena de valor al voltant d’aquesta tecnologia”, ha explicat Climent.

Per part seva, la presidenta d’AVIA ha manifestat que “l’Smart Mobility València és l’esdeveniment que vol donar cabuda a tots els sectors, agents i institucions que tenen alguna cosa a dir sobre mobilitat. Un esdeveniment que neix al si del Mobility Innovation València, com a resposta als reptes que planteja la nova mobilitat”.

Durant la seva intervenció, Mónica Alegre ha volgut destacar també el paper del Mobility Innovation València per intentar situar la Comunitat Valenciana a l’epicentre de la mobilitat sostenible i, ha assenyalat, que amb el MiV “el sector ha volgut fer un pas més enllà i establir el marc per generar tot un ecosistema relacionat amb la mobilitat”.

“Un ecosistema que innova, investiga, però també i sobretot, fabrica i produeix, perquè no hem d’oblidar que la mobilitat ha de ser i és un sector productiu per millorar la vida de les persones i de l’entorn mitjançant una mobilitat cada cop més respectuosa amb el medi ambient i més sostenible”, ha afegit.

Trobada empresarial al voltant de la mobilitat sostenible

La segona edició de l’Smart Mobility València ha tingut el suport de la conselleria d’Economia Sostenible a través de la Direcció General d’Emprenedoria i Ivace Internacional.

D’aquesta manera, Ivace Internacional, en el marc de SEIMED i la xarxa europea EEN (Enterprise Europe Network), ha estat l’encarregat d’organitzar, juntament amb el Mobility Innovation València i AVIA, una trobada empresarial o brokerage on s’han inscrit un total de 134 empreses i entitats del sector de la mobilitat sostenible.

De les empreses participants, 50 són de la Comunitat Valenciana i 46 estrangeres, procedents de 18 països entre els quals destaquen Itàlia, Polònia, França, Israel i Ucraïna. Hi ha més de 70 reunions agendades on els assistents l’oportunitat de reunir-se i interactuar amb professionals del sector, així com descobrir les últimes tendències i innovacions al sector de la mobilitat i propiciar una xarxa de contactes que els permeti crear noves oportunitats comercials més enllà de fronteres.

Per la seva banda, la Direcció General d’Emprenedoria ha col·laborat amb AVIA i València Startup al programa d’acceleració 2022 que inclou el desenvolupament d’activitats d’acompanyament a deu startups de la Comunitat Valenciana seleccionades per la capacitat de disrupció més gran en l’àmbit de la mobilitat , en àrees com el vehicle elèctric, la navegació i posicionament en espais oberts, la monitorització i control, logístic i transport, intel·ligència artificial o generació i eficiència energètica, entre d’altres.

Catàleg de capacitats innovadores

L’Smart Mobility València ha permès també a empreses, institucions, startup i centres tecnològics presentar gairebé 50 propostes de capacitats tecnològiques centrades en mobilitat i diversificació en automoció, Noves tendències en mobilitat intel·ligent i sostenible i Smart Cities.

En aquest sentit, la directora del Mobility Innovation València (MIV), Jackie Sánchez-Molero, ha destacat que l’objectiu d’aquesta trobada és unir empreses, tant les pimes com les multinacionals, centres d’innovació i de recerca, empreses emergents, centres tecnològics, universitats o administracions per tal de generar oportunitats de negoci a través de la suma desforços i de la cooperació.

“Si d’alguna cosa estem orgulloses i orgullosos, és que aquesta iniciativa hagi concitat tants bons propòsits i hàgim aconseguit sumar empreses grans i petites, startups, grups de recerca, instituts tecnològics, ajuntaments, municipis, administració i fins i tot ciutadans de manera individual, que s’han acostat a l’Smart Mobility València per participar, d’una manera o altra en les activitats”, ha conclòs la directora del MIV.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: