Climent anuncia noves línies d’ajuda el 2022 per donar suport i fomentar l’artesania i el comerç local

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat noves línies d’ajuda per donar suport i fomentar l’artesania i el comerç local, com a subvencions destinades a persones artesanes per a les inversions en maquinària i utillatge, a entitats locals per a la promoció d‟aquests sectors i una Càtedra d‟Artesania que ajudi l‟artesania a adaptar-se a les noves tendències del mercat.

Climent ha participat a l’acte de lliurament de la 8a edició dels Premis Artesania. Aquests Premis, convocats pel Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, tenen per finalitat incentivar la creació artesanal, la innovació, el compromís amb un desenvolupament sostenible, l’adaptació a les tendències del mercat, i premiar el know-how dels artesans i artesanes de la Comunitat Valenciana, a través del reconeixement social i empresarial.

El conseller ha recordat que “en moments incerts i difícils com els que hem passat, és més necessari que mai fer un reconeixement a sectors com el comerç i l’artesania que sempre han estat al nostre costat”.

També ha incidit “en la importància de fabricar i consumir productes de proximitat, per consolidar un teixit econòmic sostenible que redueixi la nostra dependència econòmica i de productes bàsics, alhora que fa que la riquesa derivada del consum dels valencians i les valencianes es quedi al nostre territori”.

Noves mesures de suport a l’artesania

El 2022, a més de seguir amb el desenvolupament del Pla de suport a la transformació digital del comerç i l’artesania, en col·laboració amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, incidint sobretot en els plans d’acompanyament i ‘mentoring’, Economia posarà en marxa noves mesures de suport.

Una d’aquestes mesures serà un programa de subvencions per a les inversions en maquinària i utillatge que realitzen els artesans per millorar-ne la producció, sense que això suposi la pèrdua de la diferència i el valor afegit que suposa la producció artesanal.

També es crearà una nova línia de subvencions anomenada ‘Foment del comerç detallista i l’artesania’, amb un import de 5.000.000 euros i destinada a les entitats locals valencianes, per incentivar accions de promoció del comerç i l’artesania local, incloent-hi els bons de comerç.

A més, es posarà en marxa una càtedra d’artesania a la Universitat Politècnica de València, destinada a l’estudi, l’anàlisi, la recopilació, la difusió i la comunicació d’informació sobre l’artesania, que possibiliti el desenvolupament sostenible del sector, i la seua adaptació a les noves tendències del mercat a través de la incorporació del disseny i la tecnologia

Premis Artesania 2021

Després de la deliberació del jurat, compost per persones de reconegut prestigi a l’àmbit de l’artesania, s’han donat a conèixer el nom de les empreses guanyadores.

Així, el Premi Artesania Comunitat Valenciana que té per objecte guardonar la globalitat d’una trajectòria empresarial, del seu saber fer, i la capacitat del conjunt de la seua obra i de les seues iniciatives per transmetre els valors positius i diferenciats d’artesania ha recaigut en José Marín Ruïz.

El Premi Tradició que té per finalitat guardonar les obres desenvolupades pel seu autor amb criteris d’originalitat i singularitat, i inspirades en el seu know-how ha recaigut a Benito Lozano Blanco

El Premi Vanguardia amb el propòsit de guardonar les obres caracteritzades pel seu alt valor creatiu i el seu esperit innovador des de l’òptica funcional i formal ha estat Marcela Paya Senabre

D’altra banda, el Premi Innova, destinat específicament per a empreses artesanes del sector agroalimentari i que té per objecte reconèixer i incentivar les empreses artesanes d’aquest sector que desenvolupen productes originals, singulars i innovadors des de l’òptica material, formal o de procés, pròpies del seu ofici ha estat Cerveseria Artesana Alegría SL

El Premi Imatge té per objecte reconèixer l’esforç realitzat per les empreses artesanes per aconseguir una imatge de marca artesana reconeguda i valorada pels mercats, considerant aspectes de construcció, concepte, presència, comunicació i màrqueting. En aquesta ocasió el premi ha estat per a Tercer Temps Cervesa Artesana SLU

El Premi Nuevos Talentos, que es concedeix amb la finalitat de reconèixer el talent aplicat als projectes artesans més viables de les universitats i escoles d’art i disseny de la Comunitat Valenciana, ha recaigut en Pablo Verdes Guaita.

Per acabar, el Premi Dona Artesana destinat a reconèixer un projecte empresarial pilotat per una dona, incentivant i posar en valor el paper creixent i la importància que té el treball de la dona en el conjunt de l’activitat artesana, ha estat per a Tiziana Chiara.

Tots els projectes finalistes, juntament amb els guanyadors de cada categoria, formaran part d’una exposició al Centre d’Artesania

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: