Català exigeix a Puig baixar impostos ja amb els 3.000 milions d’euros que recapta per hidrocarburs i electricitat

La Síndica del Grup Popular a les Corts, María José Catalá, ha exigit a Puig que ja reaccioni i que abaixi els impostos als valencians davant una situació límit per la pujada imparable de preus que està patint la societat. “Vostè és el federalista més teòric i menys pràctic que conec. Exerceix les competències i abaixi els impostos amb els 3.000 milions d’euros que recapta la Generalitat per l’impost dels hidrocarburs i l’electricitat. La seva lentitud i inacció és exasperant”.

Maria José Catalá ha explicat que “al mes de març s’han registrat vint ERTES que afecten 3.490 treballadors del sector ceràmic, Ford ha anunciat un nou ERTE a Almussafes per la falta de components, 737.000 persones estan en risc de problema severa i cada cop són més les famílies amb dificultat per pagar la llum, l’aigua i aliments bàsics. En els dotze últims mesos el preu llum s’ha disparat un 96%, l’arròs un 20% i posar gasolina és un luxe. El nostre IPC disparat al 9,8%, la taxa més alta dels darrers 37 anys”.

La portaveu popular ha assenyalat que “Puig no ha fet res per ajudar famílies i empreses. Va anunciar un decret llei fa vint dies i encara seguim esperant. Mentre esfullen la margarida, els ramaders es manifesten perquè no poden més, els transportistes paren i Puig no fa res. La seva lentitud és exasperant. Aquesta inacció porta molts sectors econòmics a una situació de risc i límit”.

Català ha indicat que “el govern socialista es dedica a insultar transportistes, abandona sahrauís i crea conflictes amb un país clau per a la nostra economia i en concret per al sector taulell com és Algèria. Es van reunir els presidents autonòmics a la Palma i dues setmanes després, després del compromís de baixar impostos, no ha fet res. Dotze de 17 comunitats autonòmiques han pres mesures però aquí no sabem què estem esperant”.

Català ha afirmat que “esperava d’aquesta sessió que després que 12 de les 17 comunitats autònomes hagin anunciat les seves mesures, vostè anunciarà les seves. És vostè el federalista més teòric i menys pràctic que he vist a la vida”.

Catalá ha assegurat que “Puig té competències pròpies, recapta 1.000 milions d’euros a l’any en l’impost d’hidrocarburs i de la taxa de l’energia i de la llum corresponent a la Comunitat Valenciana. I això són 3.000 milions els tres últims anys i amb aquests milions que vostè recapta pot baixar impostos”.

“No ho pot fiar tot Europa. Els valencians no li paguen perquè vingui aquí a dir que ha enviat una carta a la ministra i que no digui quines són les seues mesures. El País Valencià i la Rioja apliquen el tipus marginal de l’IRPF més alt de tot Europa. Vostè té marge per abaixar impostos”, ha asseverat.

La síndica del GPP ha assegurat que “el pitjor és que no ha fet res per permetre una pujada encoberta perquè no ha actualitzat la tarifa de l’IRPF. Els valencians pagaran al proper IRPF una mitjana de 200 euros més per la seva inacció”.

En aquest sentit, Català ha recordat que “el 2019 va anunciar una comissió energètica per baixar preus de l’energia i el 2021 que contactaria amb el govern central per cercar una solució al tema de la ceràmica. Però el pitjor és que el 2017 van aprovar una Llei de pobresa energètica i en 5 anys han estat incapaços de desenvolupar el reglament i no han donat ni un ajut a les famílies valencianes per fer front a la factura energètica”.

Finalment, Català ha reclamat a Puig que “deixin de boicotejar l’ampliació del Port de València, i de practicar una política de baixos caiguts” perdent oportunitats com la Copa Amèrica. Es van comprometre a la reunió de La Palma i en aquestes Corts atreure un Decret Llei amb mesures i van passant els dies i les setmanes i vostè no fa res. Ha de baixar els impostos ja”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: