Català demana incloure “ja” a les Falles a la Llei de Mecenatge i que la Generalitat premiï els artistes de les Falles infantils

La síndica i secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, ha visitat aquest matí, juntament amb el regidor del PP de l’Ajuntament de València, Santiago Ballester, el taller de l’artista faller Pedro Santaelulalia per traslladar tot el seu suport a la feina que fan i que “fan que tots els valencians ens sentim orgullosos de l’art i la qualitat que tenen els nostres artistes, mestres fallers, veritables artífexs del patrimoni cultural que són les Falles”.

Durant la visita, Català ha anunciat que dimecres que ve el Partit Popular portarà a votació a les Corts una Proposició No de Llei perquè es modifiqui la Llei de Mecenatge i s’incloguin a les Falles. “És una petició que ens van traslladar els representants de les comissions falleres i esperem comptar amb el suport de tots els partits polítics”.

Amb aquesta modificació, que també s’exigeix ​​al Govern central, es busca que aquelles empreses que vulguin invertir i contribuir a fer realitat les falles grans tinguin beneficis i deduccions fiscals. La iniciativa també inclourà les Fogueres i les Gaiaes, així com altres festes declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

“Totes les comissions i associacions festives han passat dos anys molt durs per culpa de la pandèmia i aquest canvi a la Llei de Mecenatge donarà beneficis fiscals a aquelles empreses que col·laborin i contribueixin amb el món faller com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Això serà un estímul a llarg termini i fomentar així que les empreses privades també poguessin contribuir al sosteniment de les Falles” ha explicat la Síndica.

Així mateix, la iniciativa exigeix ​​que “el Consell aprovi ajudes directes per a les comissions que, moltes d’elles, han fet veritables sacrificis per no deixar caure la festa i mantenir vives les nostres festes”, ha explicat Català.

Modificació Premi President i Premis Generalitat

Finalment, la Síndica del Partit Popular ha demanat ampliar el Premi President i els Premis Generalitat per premiar també tant les falles infantils com els seus artistes, augmentant la partida pressupostària destinada perquè es contemplin els monuments infantils.

“Actualment només es reconeixen les falles grans guanyadores i creiem que cal acabar amb aquesta discriminació. Les Falles infantils són autèntiques obres d’art, els artistes fallers que les creen fan autèntiques meravelles i cal reconèixer-ho i premiar-ho” ha afirmat María José Catalá.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: