CastellóCREA gestiona 355 contractacions durant el primer quadrimestre de l’any

Els serveis d’orientació i intermediació de CastellóCREA, l’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament de Castelló, han aconseguit que un total de 129 persones en situació de desocupació hagen trobat un treball durant el primer quadrimestre d’enguany. D’elles, un 61,24% són dones i el 38,76% restant, homes. La dada es va donar a conéixer durant l’últim Consell Rector del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació, en el qual es va realitzar un balanç d’actuacions i resultats de l’àrea d’ocupació entre gener i abril d’enguany. Així mateix, també es va realitzar un avanç dels programes d’ocupació en marxa que suposaran altres 226 contractacions de manera directa, de les quals 129 ja s’han realitzat dins de Jornals de Vila, i la resta estan en tramitació. En total, CastellóCREA ha gestionat 355 contractacions de manera directa i indirecta en els quatre primers mesos de l’any.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat l’increment de la inversió destinada a les polítiques actives d’ocupació, que enguany compten amb un pressupost de 6,2 milions d’euros, un 500% més que en 2015. “El govern municipal ve impulsant les polítiques pensades per a facilitar que les persones en situació de desocupació troben un lloc de treball i, en aquest sentit, els serveis d’orientació i intermediació fan un treball de seguiment i acompanyament específic per a facilitar aquest accés al món laboral”, ha apuntat Marco.

Així, ha destacat el fet que més del 60% de les persones que han trobat treball a través d’aquests serveis municipals en el que portem d’anys són dones. “És un exemple que les nostres polítiques són efectives i útils per a elles, ja que són les que més pateixen la desocupació”, ha apuntat. L’alcaldessa ha recordat a més que 2021 va tancar amb la xifra de desocupació més baixa dels últims tretze anys.

Per part seua, la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat que, al costat d’aqueixes 129 persones que han trobat treball a través dels serveis d’orientació i intermediació municipals, CastellóCREA també està generant llocs de treball de manera directa. “Entre ells, cal recalcar les 129 contractacions dins del programa Jornals de Vila, així com altres programes d’ocupació que sumaran altres 97 contractacions, en total 226 contractacions directes”, ha explicat.

En aquest primer quadrimestre, també s’han destinat 525.000 euros en diferents línies d’ajudes per a l’impuls a la contractació. “Unes línies d’ajudes que es van posar en marxa l’any 2017 i que, des de llavors, sumen ja 2,7 milions que han permés dinamitzar el teixit empresarial local”, ha manifestat Puerta.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: