Castelló rep el Premi Innovagloc que posa en valor l’aposta municipal per la innovació

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recollit hui el Premi Innovagloc al millor govern local innovador, atorgat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la seua Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana. Una distinció que posa en valor les accions que s’han impulsat des de l’equip de govern per a avançar cap a un model de ciutat basat en el coneixement, i en la investigació sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental.

El secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares, ha entregat el premi a l’alcaldessa i a la regidora d’Innovació Digital, Monica Barabás, durant l’acte que ha tingut lloc en la seu de la FEMP. “El Premi Innovagloc contribueix a consolidar a Castelló com a referent nacional i internacional en el desenvolupament innovador”, ha destacat Marco.

“És l’últim resultat de l’esforç en matèria d’impuls de la innovació que es realitza i pel qual Castelló ja ha sigut reconeguda anteriorment amb distincions com el Premi a la Ciutat de la Ciència i la Innovació i l’elecció per part de la Comissió Europea per a entrar en la xarxa Intelligent Cities Challenge, en la qual com a membre, la ciutat té l’oportunitat de treballar amb les ciutats més avançades en el camp de la innovació aplicada a entorns urbans i intercanviar aprenentatges i experiències per a continuar avançant”, ha assegurat la primera edila. A més, l’alcaldessa ha recordat que Castelló forma part del consell rector de la Xarxa Innpulso, la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació, des de la qual es recolza l’aposta per la innovació i la gestió de fons europeus. “Agraïm a la FEMP i a la seua Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana la creació del Premi Innovagloc 2020 i el reconeixement de l’Ajuntament de Castelló, perquè ens ajuda a mantindre viva la nostra il·lusió per a afrontar els canvis que totes les administracions experimentarem en els pròxim anys”, ha valorat l’alcaldessa.

“Per a concórrer a Innovagloc en la categoria de governs locals, l’Ajuntament de Castelló va analitzar els avanços i incorporació de solucions innovadores en 25 ítems”, ha detallat la regidora d’Innovació Digital. Entre ells, el lideratge i compromís en relació amb el sistema de gestió de la innovació, la sistematització de la qual dins de la corporació va permetre la ràpida adaptació a les exigències que ha suposat la crisi de la covid-19. També la inclusió de la innovació en plans estratègics municipals com l’Estratègia Edusi de Castelló 2014/2020, l’Agenda Urbana Castelló 2030, el Pla estratègic d’ocupació 2016/2019, el Pla Smart City Castelló 2018-2022 i l’I Pla de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i la Solidaritat 2019/2022, entre altres. També es van valorar els treballs de cara a l’aprovació del Pla de Transformació Tecnològica 2021/2026.

Uns altres dels aspectes rellevants són el foment del debat sobre la innovació i la modernització i la seua implementació amb els grups d’interés rellevants; la creació d’un ecosistema d’innovació compost per servidors públics, acadèmia, ciutadania, sector privat i organitzacions socials; o la creació i desenvolupament d’una nova cultura per a la innovació a través de la formació i la creació de laboratoris de coneixement. En aquest sentit, la candidatura de l’Ajuntament de Castelló ha exposat el seu procés de gestió del canvi i obertura cap a una nova cultura innovadora amb els seus diferents plans de modernització i impuls de l’administració electrònica.

Informació i Foto: Ajuntametn de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: