Castelló redueix el seu nivell d’endeutament al nivell més baix de l’última dècada amb un 16,76%

L’Ajuntament de Castelló ha reduït l’endeutament al nivell més baix de l’última dècada en tancar l’exercici de 2022 amb un percentatge del 16,76%. En concret, l’Ajuntament va acabar l’any amb un deute a llarg termini de 29,65 milions d’euros. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat aquesta “bona dada” que reflecteix “l’òptima gestió d’aquest govern municipal i el sanejament de les arques municipals que van arribar a registrar un endeutament del 90% en 2012”.

En aquest sentit, Marco ha recordat que l’Ajuntament va eixir del pla d’ajust a la fi de 2021 després d’haver reduït l’endeutament que, en 2012, era de 130 milions d’euros. “Aquest govern municipal ha continuat aquesta senda de la bona gestió dels recursos, ja que fins i tot després d’haver eixit del pla d’ajust continuem reduint deute, la qual cosa repercuteix també en una major confiança cap a la institució i continuar millorant la marca ‘Castelló”, ha indicat.

L’alcaldessa ha recalcat que aquesta reducció de l’endeutament “s’ha aconseguit al mateix temps que s’han incrementat notablement les partides per a polítiques socials i per a foment de l’ocupació, impulsat ajudes a pimes, famílies, autònoms i per al comerç, i en un període en el qual fins i tot hem aprovat mesures fiscals més justes i progressives, amb rebaixes consecutives de l’IBI i de l’ICIO”.

D’aquesta manera, el deute a llarg termini se situa a tancament de 2022 en 29,65 milions (16,76%), enfront dels quasi 33 milions (18,73%) del deute registrat en finalitzar l’exercici anterior. Fa deu anys, el deute se situava en 130 milions (89,3%).

L’alcaldessa ha assenyalat a més que “la bona gestió econòmica” es reflecteix també en el deute municipal a curt termini. En aquest sentit, ha anunciat que l’Ajuntament liquidarà el compte de crèdit de 28 milions d’euros, deixant a zero el deute a curt termini. Un fet possible gràcies a que el consistori compta amb 32,7 milions de fons líquids de Tresoreria.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: