Castelló recupera quasi 3.000 tones de matèria orgànica en el primer any natural des de la implantació del contenidor marró

Les xifres del 2021 demostren que el servei pioner de recollida selectiva de restes orgàniques ha arribat a la ciutat amb una acollida positiva

Ignasi Garcia destaca l’educació ambiental i les accions informatives com a claus per avançar cap a una societat més sostenible

2.824.720 són els quilos de matèria orgànica que Castelló ha recuperat al llarg del 2021, coincidint en el primer any natural des de la seua implantació a la ciutat. El regidor de Reciclatge a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha fet balanç d’aquestes xifres de les quals ha destacat que “són quasi 3.000 tones de restes orgàniques que recuperem gràcies a la posada en marxa del contenidor marró, el que suposa una mitjana de 7.700 quilos de restes compostables diàries”.

De fet, Garcia assenyala l’aposta per l’educació ambiental i les més de 150 accions informatives a través de la campanya ‘Un marró de tots’ com a projectes i iniciatives claus per assolir aquestes “bones dades per avançar cap a una ciutat més sostenible, verda i respectuosa amb l’entorn”. Entre d’altres, l’equip d’educació ambiental ha realitzat diverses accions formatives i informatives a peu de carrer, centres educatius, comerços i hostaleria i associacions de la ciutat per aprendre a reciclar i separar correctament l’orgànica, així com conéixer els beneficis ambientals que comporta.

Aquestes més de 2.800 tones de restes orgàniques separades pels veïns i veïnes de Castelló ara s’empraran com a compost i combustible orgànic.

La Regidoria de Reciclatge de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Ignasi Garcia, ha destacat que les dades confirmen la tendència cap a un model de ciutat més sostenible perquè “hem de ser conscients que les restes orgàniques ocupen el 40% de la bossa de fem, i és essencial passar del model caduc del usar i tirar a una transició cap a l’economia circular on tot passa per reduir, reutilitzar i reciclar per generar menys residus i aprofitar al màxim els recursos”.

Més xifres

Castelló compta a hores d’ara amb 1.098 contenidors marrons amb capacitat de 2.220 litres cadascun i amb una freqüència de recollida alterna ‘dia sí, dia no’.

Entre d’altres dades, comparant el mateix semestre del 2020 (setembre – desembre), amb la mateixa època del 2021 les xifres de recuperació de restes orgàniques creixen un 19.6%. A més, els mesos de març i maig són els que més s’ha recollit i recuperat, amb 251 tones cadascun.

El contenidor marró fou implantant en setembre de 2020 a la ciutat i forma part de l’estratègia d’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. De fet, Castelló persegueix l’objectiu europeu de que sols els 10% dels residus que es generen a la ciutat acaben en un abocador al 2035.

Informacíó i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: