Castelló promou la projecció de la colònia de rates penades del Molí la Font

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló promou jornades d’educació ambiental en el Molí la Font per a reforçar la vinculació de la ciutadania amb la biodiversitat del paratge i donar a conéixer la seua colònia de rates penades, una de les més importants d’Europa. Així, per tercer any consecutiu tindran lloc les Nits de Rates Penades, els dies 22 de juliol i 20 d’agost.

La iniciativa es desenvolupa amb la col·laboració de la Fundació Limne i s’estudiaran les rates penades amb estacions d’escolta amb detectors d’ultrasons. “El Molí la Font compta amb la protecció de la seua cavitat per albergar una població de rates penades de 1.600 exemplars. Amb aquesta activitat reforcem el coneixement entre la ciutadania de la important biodiversitat que existeix en l’emblemàtic paratge”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Els participants, amb l’acompanyament d’una guia, faran parades en diferents estacions d’escolta dins d’una ruta. La monitora anirà explicant com s’identifiquen les rates penades a partir dels sonogrames que capten els detectors, i informarà dels beneficis ecosistèmics de cadascuna de les espècies que es localitzen.

Les jornades tindran lloc a partir de les 21 hores,. Les persones interessades a assistir s’han d’inscriure en el correu electrònic participa@limne.org.

Altres activitats en el Molí la Font

La Regidoria de Transició Ecològica, amb el suport de la Fundació Limne, també duu a terme aquest estiu altres tallers d’educació ambiental en el Molí la Font. El 9 de juliol passat va tindre lloc una activitat sobre tortugues d’aigua. Aquesta jornada es repetirà a les 10.30 hores el 7 d’agost.

Finalment, el 4 de setembre, a partir de les 10.30 hores, es durà a terme en el Molí la Font una jornada sobre inspeccions de riu, en la qual s’ensenyarà a realitzar una diagnòstic d’un ecosistema fluvial.

.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: