Castelló presenta al Fòrum de Ciutats per l’Ocupació la cooperativa d’emprenedors

Informació i Foto: http://www.castello.es

L’emprenedoria, una de les línies del Pla Estratègic d’Ocupació de Castelló, serà un dels temes protagonistes del XIX Fòrum de Ciutats per l’Ocupació que se celebra aquest dijous i divendres, 9 i 10 de novembre, a Castelló. La programació de la primera jornada de treball inclou una ponència sobre beta.coop, la primera cooperativa d’emprenedoria engegada a la Comunitat Valenciana i que té la seua seu en l’edifici CIES de la Ciutat del Transport.

La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, ha subratllat que “beta.coop representa una de les bones pràctiques en l’àmbit municipal per a fomentar l’ocupació i generar oportunitats laborals”. L’edil ha recordat que beta.coop és un projecte engegat a partir de la col·laboració entre l’Ajuntament i la Federació Valenciana d’empreses Cooperatives de Treball Associat (Fevecta).

L’Ajuntament de Castelló, ha afegit Patricia Puerta, “entén l’emprenedoria com una línia estratègica per a afavorir l’ocupabilitat i per aqueix motiu hem impulsat projectes com el de beta.coop, hem creat una oficina municipal d’emprenedoria o hem obert línies de subvenció a través del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació per a ajudar a la creació de projectes empresarials”.

El Fòrum de Ciutats per l’Ocupació, que se celebra per primera vegada a Castelló des que en 2009 es constituïra com a espai municipal d’intercanvi d’experiències entre ciutats de més de 100.000 habitants, també abordarà altres qüestions com la cooperació pública en matèria d’ocupació a la Comunitat Valenciana, la innovació social en la dimensió local de l’ocupació, la participació dels ajuntaments en el Programa de Garantia Juvenil o el nou marc estratègic d’activació 2017-2020 des de la perspectiva local.

“Aquest fòrum s’ha consolidat com a espai de reflexió, d’intercanvi d’experiències i d’aprofitament de sinergies entre ciutats per a impulsar accions de foment de l’ocupació des de l’àmbit local. Les dues jornades de treball conclouran amb una proposta de bones pràctiques que servisca de referència per als ajuntaments participants”, ha conclòs la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: